Пісківська громада

Київська область, Бучанський район

Зроблено перші вагомі кроки з реалізації проекту курорту місцевого значення «Пісківка та прилеглі території»

Дата: 24.02.2017 14:43
Кількість переглядів: 894

Фото без описуТуризм як унікальна та  прибуткова галузь економіки – інструмент, який вже давно відпрацьований в Європі та інших частинах світу,  де користується значною популярністю, приносячи значні прибутки та популяризуючи при цьому саму державу, регіон чи невелике містечко.

Звичайно, нині в Україні ми маємо значні проблеми з регулювання і фінансування даної галузі та фактично не використовуємо той великий потенціал, що має чи не кожен закуток нашої держави. Саме тому ініціативною групою людей було розпочато роботу зі створення проекту курорту місцевого значення «Пісківка та прилеглі території». Не можна сказати, що це новаторська ідея, адже відомо, що смт Пісківка (ст. «Тетерів») з 1964 по 1991 роки мала статус «Зона відпочинку Києва та області», де знаходились 31 база відпочинку та 8 піонерських таборів. Наша громада має величезне бажання відновити давні традиції з метою оптимізації збалансованого розвитку, соціально-економічного зростання і залучення інвестицій.

Даний проект - один із елементів реформи місцевого самоврядування, децентралізації влади в Україні, що пов’язано із імплементацією положень угоди про асоціацію України з Європейським Союзом та виконанням статей Законів України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», «Про місцеве самоврядування в Україні», а також із планом заходів реалізації Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні (Розпорядження Кабінету Міністрів України, 2016 р.), розпорядження КМУ «Про затвердження державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 р.». Обґрунтування курорту місцевого значення пов’язане із Законами України «Про місцеві державні адміністрації» (1999 р., із змінами та в новій редакції від 1.05.2016 р.), «Про курорти» (2000 р., із змінами та в новій редакції від 26.04.2014 р.) та іншими чинними нормативно-правовими актами.               

На сьогодні, вже зроблено певні кроки, а саме замовлено  наукове обґрунтування проекту створення курорту місцевого значення «Пісківка та прилеглі території», що було виконане Інститутом агроекології та природокористування НААН України, після чого було подано пакет документів до Київської обласної ради на присвоєння статусу курорту місцевого значення. За попередньою інформацією статус курорту місцевого значення нашому селищу буде присвоєно в березні місяці нинішнього року, після чого буде розроблено стратегію розвитку туризму для нашої громади. 

Туризм може і повинен стати джерелом наповнення місцевого бюджету, засобом загальнодоступного і повноцінного відпочинку, а також засобом ознайомлення з місцевою культурно-історичною спадщиною. Маємо надію, що спільними зусиллями зможемо прославити нашу громаду як в Україні, так і за її межами, вберегти унікальні природно-рекреаційні комплекси і при цьому підняти рівень життя в рази!

ЗВІТ науково-дослідної роботи: Наукове обґрунтування проекту створення курорту місцевого значення «ПІСКІВКА ТА ПРИЛЕГЛІ ТЕРИТОРІЇ»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь