Пісківська громада

Київська область, Бучанський район

Відкриття меморіальної дошки загиблому воїну Сівку Олександру

Дата: 07.05.2018 16:16
Кількість переглядів: 1895

Фото без опису

Народ мій є! Народ мій завжди буде!

Ніхто не перекреслить мій народ!

Пощезнуть всі перевертні й приблуди,

І орди завойовників - заброд!

 

Ей, ви, кати осатанілі,

Не забувайте ніколи й ніде:

Народ мій є! В його гарячих жилах

Козацька кров пульсує і гуде! -  так писав наш геніальний поет  Василь Симоненко понад 50 років тому, та слова його виявилися пророчими  і для нашого сьогодення.

 

27- ий рік  українській державі. І знову життя поставило перед нами випробування: події останніх років  примусили кожного українця відчути свою причетність до своєї країни, а також  зрозуміти, що ми - господарі на власній землі, що ми – єдині, що Україна – єдина, і іншого шляху у нас немає.

Саме за це зараз на Сході  воюють наші герої, наші  захисники. Воєн без смертей не буває. Проте кожна мати, відправляючи свого сина у “гарячі точки”, все ж сподівається, що її дім омине лихо, що її дитина обов’язково повернеться в родину живою та неушкодженою. Та ворог не дрімає, а смерть невблаганна…Вона забирає найкращих…І серед них – наш односельчанин – Сівко Олександр Володимирович.

Сьогодні біля Тетерівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів ІМЕНІ Ніни Сосніної  зібралися представники учнівського та  педагогічного колективу школи,  делегації від шкіл селища, рідні й друзі Олександра, представники органів селищного самоврядування, жителі  громади, військові побратими – бійці 95 десантно-штурмової бригади, щоб вшанувати пам'ять  Сівка Олександра.

Він обіцяв вернутися.  І сьогодні святкував би своє 20ліття. Він міг би стати прекрасним спеціалістом, хорошим сином, вірним чоловіком, люблячим батьком, натомість обрав долю захисника України…. І став ГЕРОЄМ…

Сьогодні  в стінах  рідної  Тетерівської  школи,  де ще так недавно Сашко  разом зі своїми друзями вчилися, змагалися, бешкетували, сподівалися і мріяли, відбувся мітинг-реквієм, присвячений  відкриттю меморіальної  дошки  на його честь…

На мітингу виступили: Голова Пісківської ОТГ Рудніченко А.М., директор Тетерівської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Ніни Сосніної  Пилипенко Р.В., військовий комісар Бородянського району Бугаєнко С.В., військовий капелан Збройних Сил України  Кушнірчук А.Ю.  Право відкрити меморіальну дошку було надано бойовим побратимам – бійцям 95 десантно-штурмової бригади.

На завершення мітингу було надано слово наймолодшим – вихованцям дитячого дошкільного закладу «Вишенька», які подарували бійцям власноруч виготовлених ангелочків. А старшокласники від імені колективу школи та  вихованців дитячого садочка вручили бійцям 95 бригади солодощі, предмети першої необхідності та малюнки.

Віднині Сівко Олександр з меморіальної дошки щодня зустрічатиме і проводжатиме поглядом учнів, нагадуватиме кожному з нас, що він поклав життя, аби ми жили в мирній квітучій Україні, яка нині ще страждає, охоплена війною…



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь