Пісківська громада

Київська область, Бучанський район

Інформація Фонду соціального страхування України в Київській області

Дата: 14.08.2018 13:38
Кількість переглядів: 1518

01.06.2018

 

Петро Рева провів засідання оргкомітету з підготовки та проведення обласної спартакіади «Сила духу»

 

Вчора, 30 травня, під головуванням заступника начальника управління – начальника юридичного відділу управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області Петра Реви відбулося засідання оргкомітету з підготовки та проведення обласної спартакіади серед інвалідів праці «Сила духу». Засідання оргкомітету пройшло в місті Українка Обухівського району Київської області.

Фото без описуУчасть у засіданні оргкомітету взяли заступник голови Української міської ради Оксана Кирилюк, голова Київської обласної організації ФСТ «Спартак» Микола Жирний, директор Українського міського центру ФЗН «Спорт для всіх» Петро Солодушко, начальник Обухівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області Олег Бевз.

В ході засідання члени оргкомітету обговорили план підготовки та проведення VI обласної спартакіади серед інвалідів праці «Сила духу».

Учасники засідання визначилися з видами спорту, з яких відбуватимуться змагання та склали перелік необхідного спортивного інвентарю. Участь в обласній спартакіаді візьмуть десять команд, сформованих відділеннями обласного управління. Змагання проводитимуться із таких видів спорту: армспорт, бомбаскет, гирьовий спорт, дартс, настільний теніс та шахи. До участі у спартакіаді допускатимуться особи з числа потерпілих на виробництві, які проживають на території Київської області, мають необхідні навички із одного з перелічених вище видів спорту та перебувають на обліку в відділеннях обласного управління.

Заступник голови оргкомітету Петро Рева звернувся до учасників засідання із закликом до об’єднання сил, взаємопідтримки з метою вирішення всіх організаційних та фінансових питань для проведення регіональної спартакіади «Сила духу» на належному рівні.

Фото без опису

 

29.05.2018

 

Фонд планує впровадити електронні заяви-розрахунки для виплат за листками непрацездатності

 

  Як повідомляє прес-служба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України пропонується затвердити нову форму заяви-розрахунку та створити умови щодо мінімізації помилок при проведенні нарахувань.

  Виконавча дирекція Фонду соціального страхування України ініціювала затвердження нового порядку фінансування страхувальників (роботодавців) для надання матеріального забезпечення застрахованим особам. Зокрема, зазначений порядок врегулює механізм та умови фінансування виплат за листками непрацездатності та окремих страхових виплат. Відповідний проект постанови буде винесено на розгляд правління ФССУ.

  Запропонований проект постанови зберігає більшу кількість норм, які наразі регулюють механізм фінансування страхувальників для надання ними матеріального забезпечення застрахованим особам та окремих страхових виплат потерпілим на виробництві. Крім того, в проекті враховані зміни, що вносилися до ЗУ № 1105 «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» впродовж 2015–2017 років.

 

Упередження помилок при проведенні нарахувань

  Метою проекту порядку є запровадження нових підходів щодо обслуговування страхувальників та упередження можливих помилок при визначенні страхувальниками розміру допомоги та страхових виплат. Зокрема, у проекті передбачено, що робочі органи виконавчої дирекції Фонду до прийняття рішення про проведення фінансування будуть здійснювати попередній контроль щодо правильності нарахування виплат та у разі виявлення помилок надавати рекомендації страхувальнику щодо їх усунення. Перевірки будуть проводитись за допомогою звірки даних, наведених страхувальником у заявах-розрахунках, та відомостями, що містяться у Державному реєстрі застрахованих осіб. 

 

Умови для нівелювання затримок виплат працівникам і скорочення звітності для роботодавців

  Запроваджується система оперативного інформування робочих органів виконавчої дирекції Фонду щодо проведення виплат застрахованим особам шляхом надання повідомлення. Це надасть можливість Фонду своєчасно захистити права застрахованих осіб у разі затримки належних їм виплат.

Крім того, реалізація проекту порядку створює умови для подальшого зменшення навантаження на страхувальників шляхом спрощення звітності та скорочення кількості перевірок.

 

Електронні заяви-розрахунки

  Проект порядку затверджує нову форму заяви-розрахунку та запроваджує можливість її подання в електронному вигляді із застосуванням електронного цифрового підпису.

 

18/05/2018
 

Види матеріального забезпечення, які українцям надає Фонд соціального страхування

Як повідомила прес-служба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України, Фонд здійснює безперебійне матеріальне забезпечення застрахованих осіб, яке включає в себе допомогу по тимчасовій непрацездатності (фінансування за лікарняними листками), допомогу по вагітності та пологах, а також допомогу на поховання. Усі виплати здійснюються ФССУ своєчасно та в повному обсязі.

 

Допомога по тимчасовій непрацездатності

Допомога по тимчасовій непрацездатності, включаючи догляд за хворою дитиною, є компенсацією втрати заробітної плати (доходу) у разі настання в особи одного з таких страхових випадків:

- тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов'язаної з нещасним випадком на виробництві;

- необхідності догляду за хворою дитиною;

- необхідності догляду за хворим членом сім'ї;

- догляду за дитиною віком до трьох років або дитиною-інвалідом віком до 18 років у разі хвороби матері або іншої особи, яка доглядає за цією дитиною;

- карантину, накладеного органами санітарно-епідеміологічної служби;

- тимчасового переведення застрахованої особи відповідно до медичного висновку на легшу, нижчеоплачувану роботу;

- протезування з поміщенням у стаціонар протезно-ортопедичного підприємства;

- перебування в реабілітаційному відділенні санаторно-курортного закладу після перенесених захворювань і травм (нагадаємо, курс реабілітаційного лікування усім працевлаштованим, які мають у ньому медичну потребу, також фінансується ФССУ).

Право на цей вид матеріального забезпечення мають застраховані особи – громадяни України, іноземці, особи без громадянства та члени їх сімей, які проживають в Україні. Це право виникає з настанням страхового випадку в період роботи, здійснення підприємницької та іншою діяльності. Розмір цієї допомоги залежить від страхового стажу застрахованої особи: від 50 % середньої зарплати (якщо стаж не перевищує 3 роки) і до 100% (якщо стаж – понад 8 років).

Підставою для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності, а в разі роботи за сумісництвом – копія листка непрацездатності, засвідчена підписом керівника і печаткою за основним місцем роботи.

 

Допомога по вагітності та пологах

Другий вид матеріального забезпечення – допомога по вагітності та пологах – надається застрахованій особі у розмірі 100% середньої заробітної плати (доходу) і не залежить від страхового стажу.

Сума допомоги по вагітності та пологах обчислюється шляхом множення суми середньоденної заробітної плати на кількість днів фактичного перебування у відпустці у зв’язку із вагітністю та пологами, податки та внески з неї не утримуються.

Цей вид матеріального забезпечення перераховується Фондом не пізніше десяти робочих днів з дня отримання від роботодавця заяви-розрахунку. Кошти перераховуються на окремий поточний рахунок роботодавця, відкритий у банку для зарахування страхових коштів.

 

Допомога на поховання

Також Фонд соціального страхування виплачує допомогу на поховання (крім поховання пенсіонерів і безробітних). Ця допомога не може бути меншою розміру прожиткового мінімуму, встановленого законом і призначається сім'ї померлого або особі, яка здійснила поховання, на підставі свідоцтва про смерть.

Крім того, у разі смерті потерпілого на виробництві, Фонд здійснює виплату одноразової допомоги (дорівнює 100 розмірам прожиткового мінімуму для працездатних осіб), а також відшкодування вартості ритуальних послуг, пов’язаних з похованням померлого.

Відзначається високий рівень ефективності реабілітаційного лікування застрахованих осіб

 

На цьому наголосив начальник відділу медичних та соціальних послуг управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області Віталій Нємцев. За його словами, за час дії нового порядку надання послуг з відновлювального лікування застрахованим особам у реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України (з 1 січня 2018 року) управлінням виконавчої дирекції Фонду у Київській області (далі – управління) укладено 197 тристоронніх договорів (на загальну суму 2 628 198 грн.), що фактично на половину більше минулорічних показників.

Віталій Нємцев відзначив, що аналіз ефективності проведених реабілітаційних заходів застрахованим особам, направленим на доліковування до санаторіїв після перенесених тяжких захворювань, хірургічних операцій та травм за І квартал 2018 року показав, що 68,5% пацієнтів після отриманого лікування та повернення із санаторіїв одразу стали до роботи. Це підтверджує високий рівень співпраці фахівців з медичної реабілітації відділень у районах і містах управління з лікарсько-консультативними комісіями закладів охорони здоров’я Київської області.

«Станом на сьогодні управління забезпечує повне покриття потреби працевлаштованих громадян Київської області у відновленні здоров’я на базі реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів», - підкреслив начальник відділу.

 

14.05.2018
 

Відбулося засідання комісії з питань погашення заборгованості зі сплати страхових внесків

 

Під головуванням заступника начальника управління – начальника юридичного відділу Петра Реви відбулося засідання комісії з питань погашення заборгованості зі сплати страхових коштів за участі представників відділів управління, а також Бориспільського, Вишгородського та Броварського відділень.

Про стан заборгованості зі сплати страхових внесків доповіла начальник відділу фінансового контролю та аудиту обласного управління Світлана Вітер. Вона зазначила, що одним із важливих напрямів роботи управління є забезпечення погашення заборгованості минулих років до Фонду.

За її словами, за перший квартал 2018 року на обліку перебуває 220 страхувальників-боржників. З них 55% сукупно у Бориспільському, Вишгородському та Броварському районах. Керівники цих відділень спільно із спеціалістами з обліку страхувальників проводять активну роботу по погашенню заборгованості, а саме: беруть участь у засіданнях комісії по заборгованості, проводять розшук та зустрічі з керівниками економічно-активних підприємств-боржників, співпрацюють з органами ДФС, ПФУ, Державної виконавчої служби. За поточний період зменшено кількість боржників по цих відділеннях на 18 одиниць, зокрема у Вишгородському – на 9, Бориспільському – на 6 та Броварському – на 3.

Заступник начальника управління – начальник юридичного відділу Петро Рева акцентував увагу на тому, що робота з погашення заборгованості є важливою складовою діяльності Фонду, тому керівникам відділень потрібно посилити взаємодію з місцевими органами виконавчої влади шляхом участі у роботі постійно діючих комісій з питань погашення заборгованості по виплаті заробітної плати та страхових коштів до Фондів, засіданнях робочих груп з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення, активно брати участь у проведенні «круглих столів», семінарів з керівниками підприємств-боржників, органами державної виконавчої служби тощо.

 

Страхові експерти Київщини беруть участь

у навчанні з питань охорони праці

 

Відповідно до ст. 51 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» виконання статутних функцій та обов’язків Фонду соціального страхування України щодо запобігання нещасним випадкам покладається на страхових експертів з охорони праці.

Оскільки зазначеним Законом до посади страхового експерта пред’являються особливі вимоги, зокрема ним може бути лише особа з вищою спеціальною освітою за фахом спеціаліста з охорони праці або особа з вищою технічною чи медичною освітою, яка має стаж практичної роботи на підприємстві не менше трьох років та відповідне посвідчення, видане центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони праці, передбачається і обов’язкове навчання та перевірка знань страхових експертів перед призначенням на посаду та періодично кожні три роки.

З 14 по 18 травня цього року на Чернігівщині розпочнеться перший етап навчання та перевірки знань з питань охорони праці страхових експертів робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України, яке триватиме до листопада цього року. У заході візьмуть участь і страхові експерти з охорони праці управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області, зокрема: Оксана Федоренко з Києво-Святошинського відділення, Олеся Бурдело з відділення у місті Славутич та Віталій Васільєв з Іванківського відділення.

Навчання проходить на базі підприємства «Навчально-методичний центр» Федерації профспілкових організацій Чернігівської області, по завершенню якого всім слухачам, які склали іспити, буде видано посвідчення установленого зразку.

Якісні знання в галузі охорони праці – запорука успіху в профілактиці нещасних випадків та професійних захворювань на виробництві.

 



10.05.2018р.

Види допомог, на які мають право українці у разі нещасного випадку на роботі

Фонд соціального страхування України здійснює страхування громадян на випадок тимчасової або стійкої втрати працездатності внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, а також смерті потерпілого. Відповідно, в кожному з таких випадків передбачено страхові виплати безпосередньо потерпілим або членам їх сімей.

Як роз’яснив директор виконавчої дирекції Фонду Євген Баженков, у разі нещасного випадку Фонд виплачує застрахованій особі допомогу з тимчасової втрати працездатності. «Виплата такої допомоги триває до моменту одужання або до встановлення інвалідності», – зазначив Є. Баженков.

Також передбачено одноразову допомогу в разі стійкої втрати професійної працездатності або смерті потерпілого.

У випадку, коли потерпілий втрачає працездатність, – як частково, так і абсолютно – йому встановлюється щомісячна страхова виплата, яка компенсує втрачений заробіток або його частину відповідно до ступеня втрати працездатності.

Потерпілий, який тимчасово переводиться на легшу нижчеоплачувану роботу, отримує страхову виплату у розмірі його середньомісячного заробітку.

У випадку смерті потерпілого члени його сім’ї, які мають на це право, отримують щомісячні виплати. Також за рахунок Фонду відбувається відшкодування вартості ритуальних послуг, пов’язаних з похованням померлого.

За словами директора виконавчої дирекції Фонду Євгена Баженкова, Фонд постійно збільшує розмір страхових виплат, коригуючи його відповідно до зростання показників заробітної плати.

«Людина, яка працює, має бути впевненою в тому, що вона отримає медичну допомогу та фінансову підтримку у разі втрати здоров’я під час виконання трудових обов’язків. Для цього ми проводимо послідовну роботу щодо підвищення ефективності усієї системи загальнообов’язкового державного соціального страхування, створюючи всі необхідні умови для справедливого забезпечення українців страховими виплатами. Так, за перший квартал 2018 року ми провели три перерахунки, які дозволили збільшити розміри щомісячних страхових виплат у середньому на 40,6%», – зазначив Євген Баженков.

Загалом у разі настання страхового випадку ФССУ здійснює наступні виплати:

1) допомогу у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю до відновлення працездатності або встановлення інвалідності;

2) одноразову допомогу в разі стійкої втрати професійної працездатності або смерті потерпілого;

3) щомісячну страхову виплату в разі часткової чи повної втрати працездатності, що компенсує відповідну частину втраченого заробітку потерпілого;

4) страхову виплату потерпілому у розмірі його середньомісячного заробітку при тимчасовому переведенні його на легшу нижчеоплачувану роботу;

5) щомісячну страхову виплату особам, які мають на неї право в разі смерті потерпілого;

6) відшкодування вартості ритуальних послуг, пов’язаних з похованням померлого.

 

Прес-служба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України

 


Страховий травматизм за чотири місяці 2018 року по Київській області

Як відзначив начальник відділу з профілактики страхових випадків управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області Олексій Савченко, протягом чотирьох місяців 2018 року до районних і міських відділень управління надійшло 67 повідомлень про нещасні випадки, що сталися з працівниками суб’єктів господарювання Київщини.

За його словами, зберігається позитивна динаміка щодо зниження кількості повідомлень про нещасні випадки. Так, з початку року їх надійшло на 20% менше, ніж за аналогічний період минулого року. За результатами розслідування нещасних випадків, в тому числі тих, що сталися в минулому році, до реєстру внесено 51 нещасний випадок, які комісіями з розслідування були визнані як такі, що пов’язані з виробництвом.

Він додав, що в страхових нещасних випадках постраждало 65 працівників, з яких 4 – із смертельним наслідком, які сталися в Бориспільському, Києво-Святошинському районах та м. Біла Церква.

Олексій Савченко наголосив, що в цілому, при загальному зниженні в поточному році виробничого травматизму на 7%, в окремих районах Київської області спостерігається збільшення кількості постраждалих осіб у страхових нещасних випадках, зокрема у Броварському, Бориспільському, Васильківському районах та місті Ірпінь. Третина, із загальної кількості постраждалих осіб, припадає на нещасні випадки, що зареєстровані у Броварському відділенні.

«Служба страхових експертів з охорони праці управління і надалі продовжує активну профілактичну діяльність, спрямовану на запобігання нещасним випадкам, усунення загрози здоров’ю працівників, викликаної умовами праці», - підкреслив начальник відділу.

 

 

04.05.2018

На Київщині за I квартал потерпілим (членам їх сімей) виплачено 31,9 млн. гривень

Як відзначив начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Київській області Георгій Галиць, відділеннями обласного управління щомісячно здійснюються страхові виплати потерпілим (членам їх сімей) кількість яких станом на 1 квітня цього року становить 4587 осіб. Зокрема, інвалідам I групи – 98 осіб, II групи – 481 особа, III групи – 2002 осіб, а також 1683 потерпілих, які мають відсоток втрати працездатності без групи інвалідності та 323 особи, які мають право на щомісячні страхові виплати в разі втрати годувальника.

За його словами, за I квартал потерпілим (членам їх сімей) виплачено 31,9 млн. грн., що на 10,5 млн. грн. більше ніж за аналогічний період 2017 року.          В структурі страхових виплат основна частина припадає на: щомісячні страхові виплати – 30,1 млн. грн. та одноразову допомогу – 1 млн. гривень.

Витрати складаються з наступних видів страхових виплат:

  • щомісячні страхові виплати потерпілим що здійснені 4264 потерпілим на суму 28157,8 тис. грн., яка на 9243,0 тис. грн. більше ніж за аналогічний період 2017 року. Середній розмір щомісячної виплати на одного потерпілого в І кварталі 2018 року склав 2201,21 грн., що на 717,81 грн. вище, ніж за аналогічний період 2017 року.
  • щомісячні страхові виплати особам, що мають на це право в разі втрати годувальника, які здійснені 323 особам на суму 1951,5 тис. грн., що на 515,4 тис. грн. більше, ніж за аналогічний період 2017 року. Середній розмір даної виплати на одного утриманця склав 2013,89 грн., що на 638,35 грн. більше, ніж за аналогічний період 2017 року.
  • одноразова допомога в разі стійкої втрати професійної працездатності, яка виплачена 10 потерпілим на суму 120,7 тис. грн. що на 2 особи та 145,6 тис. грн. менше ніж за аналогічний період 2017 року. Ця виплата в середньому на одного потерпілого становила 12,1 тис. грн.
  • одноразова допомога сім’ї в разі смерті потерпілого була виплачена 4 сім'ям і склала 681,4 тис. грн., що в порівнянні з аналогічним періодом 2017 року більше на 3 сім'ї та складає 373,9 тис. грн. Ця допомога в середньому на одну сім`ю становила 170,4 тис. грн.
  • одноразова допомога утриманцям в разі смерті потерпілого була виплачена 5 утриманцям та склала 170 тис. грн. Середній розмір виплати на одного утриманця склав 34 тис. грн.
  • відшкодування вартості поховання потерпілого та пов’язаних з цим ритуальних послуг здійснено 2 особам на загальну суму 7 тис. гривень.
  • допомога у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю до відновлення працездатності або встановлення інвалідності виплачена 68 потерпілим на суму 824 тис. грн., що порівняно з I кварталом 2017 року менше на 8 осіб, проте більше на 334,3 тис. грн. Середній розмір допомоги склав 12117,77 гривень.

 

Фото без опису

Збільшення розміру щомісячних страхових виплат обумовлене тим, що відповідно до постанови КМУ від 27 грудня 2017 року №1053 «Про перерахування розміру страхових виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, та членам їх сімей» відділеннями управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області було проведено:

- з 1 січня 2018 року осучаснення заробітної плати, з якої призначались страхові виплати 3697 потерпілим на виробництві (членам їх сімей) за 2008-2011 роки. При цьому розмір щомісячних страхових виплат на одну особу збільшився, в середньому, на 503 гривні;

- 1 березня 2018 року перерахування сум щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві (членам їх сімей) на коефіцієнт 1,2 в результаті якого щомісячна сума виплат для 4268 потерпілих та 320 членів їх сімей збільшилась на 20% і становить 11889,8 тис. грн. на місяць, зростання розміру виплати в середньому на одну особу склало 400 гривень. Крім того, 143 потерпілим, у яких після проведеного перерахування розмір відкоригованої заробітної плати становив менше 3200 грн., встановлено новий розмір щомісячної страхової виплати, розрахованої з розміру мінімальної заробітної плати 3200 грн. з урахуванням ступеня втрати працездатності.

Особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції відділеннями управління здійснюються виплати матеріального забезпечення, соціальних послуг, страхових виплат, витрат на медичну та соціальну допомогу за місцем перебування таких осіб, що підтверджується довідкою, виданою згідно з Порядком оформлення і видачі довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції, затвердженим постановою КМУ від 1 жовтня 2014 р. №509.

Так, станом на 01.04.2018 року у відділеннях управління у Київській області страхові виплати проводяться 1292 тимчасово переміщеним потерпілим на виробництві (членам їх сімей), з них: з Донецької області – 705 особам та з Луганської області - 587 особам. Найбільша кількість тимчасово переміщених осіб звернулась до відділень у Києво-Святошинському районі (262) та м. Ірпінь (249).

За І квартал 2018 року тимчасово переміщеним потерпілим та члени їх сімей, які перебувають на обліку в відділеннях управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області виплачено 12,9 млн. грн., середній розмір щомісячної страхової виплати на одну таку особу становить 3246,57 грн.

Фото без опису

03.05.2018р.
         

 

Стан забезпечення потерпілих Київщини технічними

та іншими засобами реабілітації і пересування у 2017 році

 

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області постійно проводить роботу щодо своєчасного безоплатного забезпечення потерпілих технічними та іншими засобами реабілітації і пересування. На цьому наголосив начальник обласного управління Георгій Галиць.

За його словами, протягом минулого року за рахунок коштів Фонду управління забезпечило технічними та іншими засобами реабілітації 93 потерпілих (в тому числі 62 особи забезпечені протезно-ортопедичними виробами, 24 – милицями та палицями). Витрати на ці цілі становили понад 1,4 млн. гривень. Крім того, ще 10 потерпілих забезпечені колясками на загальну суму майже 140 тис. гривень.

Георгій Галиць відзначив, що управління співпрацювало з Київським казенним експериментальним протезно-ортопедичним підприємством, ТОВ «Центр протезування Едвардс», ТОВ «Український центр реабілітації ветеранів Афганістану», які забезпечили своєчасність та належну якість виготовлення технічних та інших засобів реабілітації для потерпілих.

Він додав, що за минулий рік не було жодного нарікання від потерпілих щодо видачі направлень потерпілим на протезування, інформування їх про підприємства, з якими укладені договори на виготовлення і ремонт технічних засобів (протезів, чохлів для кукс та ортопедичного взуття) та на якість їх виготовлення.

Особи, що працюють за цивільно-правовим договором, отримали право на

матеріальне забезпечення від Фонду соціального страхування

 

Особи, що працюють на умовах цивільно-правового договору, мають бути в обов’язковому порядку застраховані у Фонді соціального страхування України на випадок тимчасової втрати працездатності. Це дає працівникам право на отримання матеріального забезпечення та соціальних послуг.

«Відповідно до законодавства, страхуванню у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності підлягають особи, які виконують роботи (надають послуги) на умовах цивільно-правових договорів, на підприємствах, в установах, організаціях будь-якої форми власності та господарювання», – пояснив директор виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Євген Баженков.

Підставою для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах є листок непрацездатності, виданий відповідним медичним закладом.

Фінансування матеріального забезпечення для осіб, які працюють на умовах цивільно-правового договору, здійснюється на підставі заяви-розрахунку.

Відповідно до роз’яснення Міністерства соціальної політики України, у випадку, коли застрахована особа одночасно здійснює декілька видів діяльності (працює на умовах трудового договору, цивільно-правового договору, є фізичною особою-підприємцем тощо), розрахунок допомоги має здійснюватися окремо за кожним місцем діяльності.

При цьому, обчислення страхового стажу для розрахунку страхових виплат повинне здійснюватися за даними Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

     

 

           Оголошено Всеукраїнський огляд-конкурс на присвоєння звання «Краще підприємство з охорони праці»

У рамках відзначення Дня охорони праці в Україні за ініціативи Державної служби України з питань праці з 18 квітня цього року оголошено Всеукраїнський огляд-конкурс на присвоєння звання «Краще підприємство охорони праці» за результатами роботи у 2017 році.

Інформація щодо умов проведення конкурсу розміщена на сайті виконавчої дирекції Фонду http://www.fssu.gov.ua
19/04/2018
                  На Київщині
 стовідсотково фінансується вартість лікарських засобів та виробів медичного призначення

Як повідомив начальник відділу медичних та соціальних послуг управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області Віталій Нємцев, відповідно до ст.16 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» потерпілі внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання (далі – потерпілі) мають право на відшкодування витрат під час проходження медичної і професійної реабілітації.

За його словами, фінансування витрат на забезпечення потерпілих лікарськими засобами, виробами медичного призначення здійснюється за прямими наслідками страхового випадку робочими органами виконавчої дирекції Фонду відповідно до укладених договорів із аптечними закладами (постачальниками, виробниками). Підставою для фінансування витрат на лікарські засоби, виробами медичного призначення є висновок медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) про потребу потерпілого у такій допомозі.

Віталій Нємцев додав, що програма забезпечення лікарськими засобами та виробами медичного призначення доступна потерпілим на виробництві в усіх районах та містах Київської області. Участь в програмі беруть 21 аптечний заклад, яким обласне управління відшкодовує вартість відпущених медичних препаратів. На початку поточного року був оновлений перелік аптек, з якими укладені договори.

Крім того, потерпілі на виробництві можуть самостійно придбати необхідні ліки та вироби медичного призначення в будь-якому аптечному закладі – у такому разі Фонд на підставі розрахункових документів компенсує вартість засобів безпосередньо застрахованій особі.

Віталій Нємцев підкреслив, що управлінням виконавчої дирекції Фонду у Київській області фінансується 100% вартості лікарських засобів та виробів медичного призначення, потреба в яких визначена індивідуальною програмою реабілітації та відповідно до переліку, визначеного лікарсько-консультативною комісією закладу охорони здоров’я. За два місяці 2018 року 35 потерпілих забезпечені лікарськими засобами та виробами медичного призначення або отримали відшкодування витрат за самостійне їх придбання на суму 150,97 тис. грн. Середня сума витрат на одну особу склала понад 4,3 тис. гривень.


17.04.2018
Євген Баженков: Фонд соцстрахування збільшив розмір виплат потерпілим на виробництві на 40,6%

Три етапи перерахунків щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві та членам їх сімей, що здійснив Фонд соціального страхування України в цьому році, мають на меті відновити соціальну справедливість у розмірах щомісячних страхових виплат для осіб, які отримали інвалідність в різні роки, та підвищити соціальну захищеність загалом. На ці цілі Фонд спрямував 2,1 млрд гривень, наголошує директор виконавчої дирекції ФССУ Євген Баженков.

«Працююча людина має бути впевненою в тому, що вона отримає медичну допомогу та фінансову підтримку у разі втрати здоров’я під час виконання трудових обов’язків. Для цього ми проводимо послідовну роботу щодо підвищення ефективності усієї системи загальнообов’язкового державного соціального страхування, створюючи всі необхідні умови для справедливого забезпечення українців страховими виплатами. Передусім говоримо про зростання щомісячних страхових виплат для потерпілих на виробництві та членів їх сімей – за перший квартал 2018 року ми провели три перерахунки, які дозволили збільшити розміри щомісячних страхових виплат у середньому на 40,6%», – говорить Євген Баженков.

1 етап перерахунку. З 01 січня 2018 року Фондом соцстрахування було проведено осучаснення страхових виплат для осіб, які мали право на виплати станом на 01 січня 2018 року та мали право на перерахування сум щомісячних страхових виплат у 2008–2011 роках – завдяки цьому кроку сума виплат збільшилась для майже 170 тисяч осіб.

«Відбулося суттєве підвищення щомісячних страхових виплат соціально незахищеним особам, які мають високий відсоток стійкої втрати професійної працездатності, але мали низький рівень заробітної плати перед настанням страхового випадку. Зокрема, для потерпілих, яким встановлено 100% стійкої втрати професійної працездатності, щомісячні страхові виплати збільшились на максимальну величину – 1281,92 грн», – зазначає Євген Баженков.

2 етап перерахунку. З 01 березня Фондом соціального страхування України було здійснено перерахунок щомісячних страхових виплат усім потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, а також членам їх сімей. Коефіцієнт перерахунку щомісячних страхових виплат встановлено на рівні 1,2.

«Ми на 20% збільшили суму страхових виплат для всіх потерпілих на виробництві та членів їх сімей – це 207 тисяч осіб. Розмір виплат у абсолютному вирахуванні зріс в середньому на 514 гривень. У групі тих, для кого відбулося зростання виплат, чималу кількість складають внутрішньо переміщені особи – майже 45 тисяч отримувачів. Середній розмір зростання виплат у них склав 581,7 гривні», – говорить Євген Баженков.

3 етап перерахунку. Потерпілим на виробництві, у яких після проведеного перерахунку з 01 березня 2018 року відкоригований розмір середньої заробітної плати менший за розмір мінімальної заробітної плати станом на 01 січня 2017 року.

За словами Євгена Баженкова, розрахунок суми виплат для них здійснено, виходячи з розміру мінімальної заробітної плати 3 200 грн. У результаті розмір щомісячної страхової виплати підвищено для 4,2 тис. потерпілих з низьким розміром заробітної плати перед настанням страхового випадку. При цьому середній розмір щомісячних виплат у них збільшився на 49,5 %.

У Фонді соціального страхування України зазначають, що для здійснення перерахунків страхових виплат у бюджеті Фонду на 2018 рік передбачено 2,1 млрд гривень.


Г. Галиць: З початку року на медичну та соціальну допомогу потерпілим виплачено понад 1,2 млн. гривень

З початку року на медичну та соціальну реабілітацію потерпілих на виробництві управлінням виконавчої дирекції Фонду у Київській області виплачено 1,21 млн. грн. На цьому наголосив начальник обласного управління Георгій Галиць під час апаратної наради з керівниками та працівниками структурних підрозділів сьогодні, 16 квітня.

За його словами, відповідно до договорів, укладених відділеннями управління виконавчої дирекції Фонду із закладами охорони здоров’я, у січні-лютому поточного року проліковано 23 потерпілих на суму 191,9 тис. грн. Середня вартість лікування на одного потерпілого становить понад 8,3 тис. гривень. З початку року проліковано 22 потерпілих на загальну суму 143,45 тис. грн. Середня вартість лікування на одного потерпілого склала понад 6,5 тис. гривень.

Він додав, що за два місяці 2018 року путівками на санаторно-курортне лікування забезпечено одного потерпілого на суму понад 9,5 тис. гривень. У 2017 році протягом аналогічного періоду направлених на санаторно-курортне лікування з числа потерпілих не було.

Георгій Галиць відзначив, що станом на 1 березня 2018 року 32 потерпілі забезпечені протезно-ортопедичними виробами на суму 183,8 тис. гривен. Крім того, 35 потерпілих забезпечені лікарськими засобами та виробами медичного призначення на суму 150,97 тис. грн. Середня вартість лікування на одну особу складає понад 4,3 гривень. Крім того, 90 потерпілих отримали виплати на спеціальний медичний, постійний сторонній догляд та на побутове обслуговування на загальну суму 634,75 тис. гривень.

Триває робота щодо уточнення списків черговості осіб з інвалідністю на отримання автомобілів за рахунок коштів Фонду, а також стосовно підготовки документів по передачі потерпілим автомобілів у зв'язку із закінченням 10 річного строку експлуатації.

На кінець березня до управління виконавчої дирекції Фонду у Київській області надійшло 53 заяви від потерпілих на забезпечення їх автомобілями.


Медична реабілітація застрахованих осіб за рахунок коштів Фонду

 

Управлінням виконавчої дирекції Фонду у Київській області у І кварталі 2018 року проведено комплекс заходів щодо заміни механізму замовлення та розподілу путівок на адресне забезпечення хворих медичною реабілітацією, яке передбачає укладення тристоронніх договорів: між органом Фонду, санаторієм і застрахованою особою. На цьому наголосив начальник обласного управління Георгій Галиць під час апаратної наради з керівниками та працівниками структурних підрозділів сьогодні, 16 квітня.

Георгій Галиць повідомив, що аналіз результатів діяльності фахівців з медичної реабілітації відділень управління виконавчої дирекції Фонду у Київській області щодо направлення застрахованих осіб та членів їх сімей на відновлювальне лікування показав, що у І кварталі 2018 року кількість укладених тристоронніх договорів перевищує кількість направлених до реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів за аналогічний період 2017 року на 41.

Він додав, що планові показники І кварталу 2018 року за цим напрямком роботи перевиконані на 63%. Такі результати досягнуті завдяки проведеній керівництвом управління виконавчої дирекції Фонду у Київській області заходів, щодо активізації роботи із організації направлення застрахованих осіб та членів їх сімей до реабілітаційних відділень санаторіїв та співпраці посадових осіб районних відділень управління з лікарсько-консультативними комісіями і керівниками закладів охорони здоров’я, зареєстрованих у районах Київської області. «Найвищий рівень взаємодії відмічається у Броварському, Вишгородському та Фастівському районах», - підкреслив Георгій Галиць.

 

 

Євген Баженков: Фонд соцстрахування збільшив розмір виплат потерпілим на виробництві на 40,6%

Три етапи перерахунків щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві та членам їх сімей, що здійснив Фонд соціального страхування України в цьому році, мають на меті відновити соціальну справедливість у розмірах щомісячних страхових виплат для осіб, які отримали інвалідність в різні роки, та підвищити соціальну захищеність загалом. На ці цілі Фонд спрямував 2,1 млрд гривень, наголошує директор виконавчої дирекції ФССУ Євген Баженков.

«Працююча людина має бути впевненою в тому, що вона отримає медичну допомогу та фінансову підтримку у разі втрати здоров’я під час виконання трудових обов’язків. Для цього ми проводимо послідовну роботу щодо підвищення ефективності усієї системи загальнообов’язкового державного соціального страхування, створюючи всі необхідні умови для справедливого забезпечення українців страховими виплатами. Передусім говоримо про зростання щомісячних страхових виплат для потерпілих на виробництві та членів їх сімей – за перший квартал 2018 року ми провели три перерахунки, які дозволили збільшити розміри щомісячних страхових виплат у середньому на 40,6%», – говорить Євген Баженков.

1 етап перерахунку. З 01 січня 2018 року Фондом соцстрахування було проведено осучаснення страхових виплат для осіб, які мали право на виплати станом на 01 січня 2018 року та мали право на перерахування сум щомісячних страхових виплат у 2008–2011 роках – завдяки цьому кроку сума виплат збільшилась для майже 170 тисяч осіб.

«Відбулося суттєве підвищення щомісячних страхових виплат соціально незахищеним особам, які мають високий відсоток стійкої втрати професійної працездатності, але мали низький рівень заробітної плати перед настанням страхового випадку. Зокрема, для потерпілих, яким встановлено 100% стійкої втрати професійної працездатності, щомісячні страхові виплати збільшились на максимальну величину – 1281,92 грн», – зазначає Євген Баженков.

2 етап перерахунку. З 01 березня Фондом соціального страхування України було здійснено перерахунок щомісячних страхових виплат усім потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, а також членам їх сімей. Коефіцієнт перерахунку щомісячних страхових виплат встановлено на рівні 1,2.

«Ми на 20% збільшили суму страхових виплат для всіх потерпілих на виробництві та членів їх сімей – це 207 тисяч осіб. Розмір виплат у абсолютному вирахуванні зріс в середньому на 514 гривень. У групі тих, для кого відбулося зростання виплат, чималу кількість складають внутрішньо переміщені особи – майже 45 тисяч отримувачів. Середній розмір зростання виплат у них склав 581,7 гривні», – говорить Євген Баженков.

3 етап перерахунку. Потерпілим на виробництві, у яких після проведеного перерахунку з 01 березня 2018 року відкоригований розмір середньої заробітної плати менший за розмір мінімальної заробітної плати станом на 01 січня 2017 року.

За словами Євгена Баженкова, розрахунок суми виплат для них здійснено, виходячи з розміру мінімальної заробітної плати 3 200 грн. У результаті розмір щомісячної страхової виплати підвищено для 4,2 тис. потерпілих з низьким розміром заробітної плати перед настанням страхового випадку. При цьому середній розмір щомісячних виплат у них збільшився на 49,5 %.

У Фонді соціального страхування України зазначають, що для здійснення перерахунків страхових виплат у бюджеті Фонду на 2018 рік передбачено 2,1 млрд гривень.

 

11.04.2018

Управління Фонду соцстраху у Київській області виплатило понад 36 млн. гривень допомоги

по вагітності та пологах

Про це повідомив начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Київській області Георгій Галиць сьогодні, 10 квітня, під час апаратної наради з начальниками структурних підрозділів управління.

«За перший квартал цього року управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Київській області профінансувало надання допомоги по вагітності та пологах для майже 2 тис. застрахованих осіб, - відзначив керівник обласного управління. - За оперативними даними загальна сума нарахованих виплат склала понад 36 млн. гривень».

За його словами, право на отримання матеріального забезпечення у зв’язку із вагітністю та пологами у розмірі 100% середньої заробітної плати мають усі працевлаштовані жінки. Також допомога може бути нарахована одному із застрахованих опікунів у разі усиновлення. Допомога надається у формі матеріального забезпечення, яке повністю компенсує втрату заробітної плати за весь період відпустки у зв’язку із вагітністю та пологами, податки та внески з цієї суми не утримуються.

Підставою для призначення допомоги по вагітності та пологах є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності, що видається лікувально-профілактичним закладом, у якому застрахована особа перебуває на обліку.

 

Тривалість листка непрацездатності у зв’язку із вагітністю та пологами

Особливості видачі

126 календарних днів (70 днів до передбачуваного дня пологів і 56 днів після пологів)

Листок непрацездатності видається з 30 тижнів вагітності

180 календарних днів (90 днів до передбачуваного дня пологів і 90 днів після пологів)

Вагітність та пологи жінок, віднесених до 1–3 категорій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Листок непрацездатності видається з 27 тижнів вагітності

14 календарних днів

Листок непрацездатності видається додатково до основного листка непрацездатності у зв’язку з вагітністю та пологами в разі передчасних або багатоплідних пологів, виникнення ускладнень під час пологів або в післяпологовому періоді

Нагадаємо, сума допомоги по вагітності та пологах, що надається за рахунок коштів ФССУ, обчислюється шляхом множення суми середньоденної заробітної плати на кількість днів фактичного перебування у відпустці у зв’язку із вагітністю та пологами.

 

05.04.2018

Стан забезпечення потерпілих Київщини технічними та іншими засобами реабілітації і пересування у 2017 році

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області постійно проводить роботу щодо своєчасного безоплатного забезпечення потерпілих технічними та іншими засобами реабілітації і пересування. На цьому наголосив начальник обласного управління Георгій Галиць.

За його словами, протягом минулого року за рахунок коштів Фонду управління забезпечило технічними та іншими засобами реабілітації 93 потерпілих (в тому числі 62 особи забезпечені протезно-ортопедичними виробами, 24 – милицями та палицями). Витрати на ці цілі становили понад 1,4 млн. гривень. Крім того, ще 10 потерпілих забезпечені колясками на загальну суму майже 140 тис. гривень.

Георгій Галиць відзначив, що управління співпрацювало з Київським казенним експериментальним протезно-ортопедичним підприємством, ТОВ «Центр протезування Едвардс», ТОВ «Український центр реабілітації ветеранів Афганістану», які забезпечили своєчасність та належну якість виготовлення технічних та інших засобів реабілітації для потерпілих.

Він додав, що за минулий рік не було жодного нарікання від потерпілих щодо видачі направлень потерпілим на протезування, інформування їх про підприємства, з якими укладені договори на виготовлення і ремонт технічних засобів (протезів, чохлів для кукс та ортопедичного взуття) та на якість їх виготовлення.

 

05.04.2018

Особи, що працюють за цивільно-правовим договором, отримали право на  матеріальне забезпечення від Фондусоціального страхування

Особи, що працюють на умовах цивільно-правового договору, мають бути в обов’язковому порядку застраховані у Фонді соціального страхування України на випадок тимчасової втрати працездатності. Це дає працівникам право на отримання матеріального забезпечення та соціальних послуг.

«Відповідно до законодавства, страхуванню у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності підлягають особи, які виконують роботи (надають послуги) на умовах цивільно-правових договорів, на підприємствах, в установах, організаціях будь-якої форми власності та господарювання», – пояснив директор виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України Євген Баженков.

Підставою для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах є листок непрацездатності, виданий відповідним медичним закладом.

Фінансування матеріального забезпечення для осіб, які працюють на умовах цивільно-правового договору, здійснюється на підставі заяви-розрахунку.

Відповідно до роз’яснення Міністерства соціальної політики України, у випадку, коли застрахована особа одночасно здійснює декілька видів діяльності (працює на умовах трудового договору, цивільно-правового договору, є фізичною особою-підприємцем тощо), розрахунок допомоги має здійснюватися окремо за кожним місцем діяльності.

При цьому, обчислення страхового стажу для розрахунку страхових виплат повинне здійснюватися за даними Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

30.03.2018

Євген Баженков: Впроваджуємо інноваційні зміни в системі соціального страхування

Фонд соціального страхування України демонструє нові підходи і принципи у своїй роботі, які відрізняються персональним адресним підходом до потреб людини та відповідають вимогам часу. Про це заявив директор виконавчої дирекції Фонду Євген Баженков.

Серед іншого Фонд змінив систему забезпечення відновлювальним лікуванням застрахованих осіб в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів. Відтепер замість централізованого замовлення та розподілу путівок на відновлювальне лікування кожен випадок, кожна потреба у реабілітації вивчається окремо за наявності медичних показань. «Фактично ми спростили порядок забезпечення лікуванням. До того ж людина сама обирає з переліку закладів, де має намір пройти реабілітацію. Потім Фонд узгоджує з санаторієм наявність вільних місць і укладається тристоронній договір – між Фондом, санаторієм і хворим», - зазначив директор.

Також важливим аспектом у діяльності Фонду є поступове, але ґрунтовне підвищення страхових виплат. За словами Євгена Баженкова, у січні збільшено виплати тим, хто втратив працездатність внаслідок професійного захворювання та потерпілим від нещасного випадку на виробництві, а також членам сімей, що втратили годувальника. Підвищення стосувалося майже 170 тисяч отримувачів страхових виплат. Чергове підвищення відбулося у березні – на 20% збільшено розмір щомісячних страхових виплат усім потерпілим на виробництві та членам їх сімей.

У результаті перерахування на Київщині щомісячна сума виплат для 4268 потерпілих та 320 членів їх сімей збільшилась на 20% і становить 11889,8 млн. грн. на місяць, зростання розміру виплати в середньому на одну особу склало 400 гривень.

Окремо слід відзначити, що 143 потерпілим у яких після проведеного перерахування розмір відкоригованої заробітної плати менше 3200 грн., встановлено новий розмір щомісячної страхової виплати розрахованої з розміру мінімальної заробітної плати 3200 грн. з урахуванням ступеня втрати працездатності.

Збільшений розмір щомісячних страхових виплат внутрішньо переміщеним особам та потерпілим, які знаходяться на постійному обліку буде виплачено протягом березня та квітня поточного року відповідно.

Нагадаємо, що з 1 січня 2018 року відділеннями управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Київській області 3697 особам було здійснено осучаснення заробітної плати, з якої призначались страхові виплати потерпілим на виробництві (членам їх сімей) за 2008-2011 роки та відновлено соціальну справедливість щодо розмірів страхових виплат, призначених до 2011 року. При цьому розмір щомісячних страхових виплат на одну особу збільшився в середньому на 503 гривні.

За минулий рік на відшкодування шкоди, заподіяної працівникові внаслідок ушкодження його здоров’я або в разі його смерті виплачено 99,5 млн. гривень.

Ще один масштабний проект, на реалізації якого зараз зосереджено зусилля команди Фонду, – створення і запуск електронного реєстру лікарняних. «Працюємо над створенням абсолютно прозорої системи, де не буде можливості для зловживань і необґрунтованих виплат. Видалення корупційної складової дозволить зменшити необґрунтовані видатки на лікування та направити їх на реальну медичну допомогу тим, хто цього насправді потребує», – запевняє директор виконавчої дирекції Фонду.

На думку Євгена Баженкова, необхідно продовжувати впровадження інноваційних змін в сфері соціального страхування, спрямованих на покращення соціального захисту наших громадян та задоволення потреб кожної застрахованої особи, потерпілого на виробництві і членів їх сімей.

«Ми впевнені в своїх силах і з оптимізмом дивимося в майбутнє, оскільки ясно усвідомлюємо масштаби перетворень, що маємо здійснити, та будуємо реалістичні плани щодо досягнення поставлених цілей», - підкреслив Євген Баженков.

 

30.03.2018 р.

Фонд соціального страхування впроваджує превентивні підходи в сфері аудиту

Як відзначила начальник відділу фінансового контролю та аудиту управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області Світлана Вітер, одним із завдань робочих органів Фонду соціального страхування України є здійснення контролю за використанням роботодавцями та застрахованими особами коштів Фонду.

За її словами, з 1 березня цього року система контролю в обласному управлінні як і в інших робочих органах Фонду має превентивний характер, аби зменшити навантаження на страхувальників. Проте це не означає, що перевірок не буде взагалі. «За наявності вагомих приводів і законних підстав, а також за погодженням із виконавчою дирекцією Фонду, перевірки будуть проводитися», - додала Світлана Вітер.

Начальник відділу повідомила, що за результатами роботи спеціалістів відділу фінансового контролю та аудиту обласного управління спільно із спеціалістами районних та міських відділень у 2017 році винесено 752 рішення про повернення сум неправомірних витрат та застосування фінансових санкцій на загальну суму понад 1,2 млн. гривень.

Відповідно до норм права, визначених Кодексом України про адміністративні правопорушення, до посадових осіб страхувальників, які допустили порушення застосовано адміністративні стягнення та накладено 414 штрафів на загальну суму понад 60,7 тис. грн. Крім того, упереджено неправомірне використання коштів Фонду страхувальниками Київщини на суму 8,76 тис. гривень.

22.03.2018

Георгій Галиць: Всі виплати мають бути стовідсотково профінансовані

Під час наради з керівниками структурних підрозділів 6 березня начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Київській області Георгій Галиць звернув увагу на стовідсоткову виплату соціальних послуг одним платежем. «Підстав для хвилювання не має. Фонд забезпечить своєчасно і в повному обсязі виконання всіх своїх зобов’язань перед застрахованими особами, потерпілими на виробництві, членами їх сімей, зокрема щодо надання матеріального забезпечення, страхових виплат, медичних та соціальних послуг», - додав керівник обласного управління.

За його словами, кількість потерпілих (членів їх сімей), яким Фонд щомісячно проводить страхові виплати станом на 1 березня 2018 року становить понад 4,5 тис. потерпілих на виробництві, з них інвалідів I групи – 98 осіб, II групи – 482 особи, III групи – 2009 осіб, а також 1683 потерпілих, які мають відсоток втрати працездатності без групи інвалідності та 319 осіб, які мають право на щомісячні страхові виплати в разі втрати годувальника.

З початку року на відшкодування шкоди, заподіяної працівникові внаслідок ушкодження його здоров’я або в разі його смерті потерпілим (членам їх сімей) виплачено 17,89 млн. гривень

За два місяці цього року робочими органами виконавчої дирекції Фонду у Київській області продовжено раніше призначені страхові виплати 1301 потерпілим на виробництві (членам їх сімей), з них з Донецької області – 709 особам та з Луганської області - 592 особам. Найбільша кількість потерпілих (членів їх сімей) звернулась до відділень у Бориспільському (154), Броварському (144), Києво-Святошинському (257) районах та  м. Ірпінь (247).

Крім того, проводився контроль за прийомом особових справ потерпілих (членів їх сімей), які передаються за місцем проживання потерпілого від робочих органів виконавчої дирекції Фонду та постійно надавалась практична допомога.

Спеціалістами за даний період було перевірено 4 особових справи потерпілих (членів їх сімей), які готувались для передачі за місцем проживання, за результатами розгляду 3 особові справи прийнято відділеннями управління виконавчої дирекції Фонду у Київській області для продовження страхових виплат, 1 особову справу повернуто до відділення управління виконавчої дирекції Фонду у Донецькій області на доопрацювання у зв’язку з виявленими недоліками.

 

З початку року на медичну професійну та соціальну реабілітацію потерпілих на виробництві виплачено понад 1,2 млн. гривень

На цьому наголосив начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Київській області Георгій Галиць під час наради з керівниками структурних підрозділів сьогодні, 6 березня.

За його словами, з початку року на медичну професійну та соціальну реабілітацію потерпілих на виробництві виплачено 1,21 млн. гривень. На підставі договорів, укладених робочими органами виконавчої дирекції Фонду у Київській області, з лікувально-профілактичними закладами, станом на 1 березня проліковано 21 потерпілого на суму 191,97 тис. грн. Середня вартість лікування на одного потерпілого становила 9141,65 грн.

Станом на 1 березня одного інваліда забезпечено санаторно-курортним лікуванням на суму 7,2 тис. грн., (середня тривалість лікування 24 календарних дні), а також відшкодовано витрати на проїзд до санаторно-курортних закладів та у зворотному напрямку на суму 2,4 тис. грн.

Георгій Галиць додав, що управлінням виконавчої дирекції Фонду у Київській області відповідно до укладених договорів, станом на 1 березня забезпечено протезно-ортопедичними виробами 32 потерпілих на суму 183,8 тис. грн. Крім того, 34 потерпілі отримали відшкодування витрат на лікарські засоби та на вироби медичного призначення на загальну суму 150,97 тис. грн., середня вартість такого лікування на одну особу склала 4440,24 грн.

Керівник обласного управління підкреслив, що з початку року 90 потерпілим здійснено виплати на спеціальний медичний, постійний сторонній догляд та на побутове обслуговування на загальну суму 634,75 тис. грн. Два потерпілі забезпечено спеціальними засобами пересування (колясками) на загальну суму 40,38 тис. грн.

 

З початку року на Київщині проведено 14 перевірок обґрунтованості видачі лікарняних

Як повідомив начальник відділу медичних та соціальних послуг управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області Віталій Нємцев, з початку року працівниками сектору експертизи тимчасової непрацездатності управління, проведено 14 перевірок обґрунтованості видачі (продовження) листків непрацездатності за зверненнями підприємств-страхувальників, органів місцевого самоврядування.

За його словами, перевірено 36 листків непрацездатності. За результатами проведеної роботи виявлені листки непрацездатності, видані з порушенням Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, затвердженої наказом МОЗ України від 13.22.2001 №455. З них визнано необґрунтовано виданими та продовженими – 3 листки непрацездатності на 11 календарних днів.

До лікувально-профілактичних закладів направлено 4 претензії на відшкодування коштів за нанесені збитки бюджету Фонду соціального страхування на загальну суму 25036 гривень.

Віталій Нємцев підкреслив, що заклади охорони здоров’я відшкодували управлінню виконавчої дирекції Фонду в Київській області кошти на загальну суму 7430 гривень.

Крім того, фахівці сектору брали участь в 10 засіданнях медико-соціальних експертних комісій, на яких розглядалися питання щодо продовження тимчасової непрацездатності застрахованих осіб або встановлення факту стійкої втрати працездатності (інвалідності).

 

У Київській області за 2017 рік виявлено 502 лікарняні, які видано з порушеннями

Як повідомив начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області Георгій Галиць, протягом минулого року проведено 56 планових та 119 оперативних перевірок обґрунтованості видачі (продовження) листків непрацездатності у закладах охорони здоров’я області.

Він додав, що перевірено 7309 листків непрацездатності. За результатами проведеної роботи виявлено 502 листка непрацездатності, виданих з порушеннями вимог наказів Міністерства охорони здоров’я України від 03.11.2004 року №532/274/136-ос/1406 «Про затвердження Інструкції про порядок заповнення листка непрацездатності» та від 13.11.2001 року №455 «Про затвердження Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян», з яких 25 визнано необґрунтовано виданими та 92 – необґрунтовано продовженими листками непрацездатності із загальним терміном звільнення від роботи – 790 календарних днів.

Георгій Галиць наголосив, що за фактами необґрунтовано виданих та продовжених листків непрацездатності до лікувально- профілактичних закладів області подано 28 претензій на відшкодування коштів за нанесені збитки бюджету Фонду на суму 51192 грн. Також начальник обласного управління підкреслив, що попереджено виплат по 40 необґрунтовано виданим та продовженим листкам непрацездатності загальним терміном 366 календарних днів на суму 103405 гривень.

 

З початку року до відділень виконавчої дирекції Фонду у Київській області надійшло 33 повідомлення про нещасні випадки

Як відзначив начальник відділу з профілактики страхових випадків управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Киівській області Олексій Савченко, з початку року до відділень виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Київській області надійшло 33 повідомлення про нещасні випадки на виробництві, в тому числі 10 смертельних. У лютому вищезазначені показники склали відповідно 14 та 5 повідомлень.

Олексій Савченко додав, що представники обласного управління взяли участь у розслідуванні 33 нещасних випадків, що сталися в поточному році та в 12 нещасних випадках, що сталися у попередніх роках, а розслідування закінчилось у 2018 році.

Згідно з протоколами засідань комісій з охорони праці підприємств за два місяці цього року 5 особам (у лютому відповідно 2 особам) зменшено одноразову допомогу внаслідок порушення потерпілими нормативних актів про охорону праці.

Страховими експертами з охорони праці з початку року проведено 49 перевірок стану профілактичної роботи та охорони праці, виявлено 209 порушень, керівникам відповідних підприємств внесено 46 подань про порушення законодавства з охорони праці. За лютий  вищезазначені показники склали відповідно 37 перевірок, 153 порушень та 35 подань про  порушення законодавства з охорони праці.

Олексій Савченко підкреслив, що відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Київській області, в зазначені терміни, отримали 31 письмову відповідь про усунення


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь