Пісківська громада

Київська область, Бучанський район

Реабілітаційне лікування за кошти Фонду пройшли 359 застрахованих осіб та членів їх сімей

Дата: 29.08.2018 14:17
Кількість переглядів: 740

З початку 2018 року на Київщині медичною реабілітацією на базі санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду соціального страхування України було забезпечено                 359 застрахованих осіб та членів їх сімей.

Медична реабілітація призначається пацієнтам після закінчення гострого періоду захворювання і спрямована на відновлення здоров’я працюючих. Фонд, здійснює повну оплату проходження курсу лікування застрахованими особами.

Майже половина реабілітованих пройшла відновне лікування за профілем «кардіо-пульмонарна реабілітація». Це здебільшого складні патології, вчасна реабілітація після яких дає можливість уникнути інвалідності та повернутись до роботи і повноцінного життя. Зокрема, підгострий період інфаркту міокарда, після операцій на серці, підгострий період захворювань легень, цукровий діабет тощо.

Крім того, 17% застрахованих пройшли лікування за профілем м’язово-скелетної реабілітації (підгострий період після операцій на опорно-руховому апараті (ортопедичних, травматологічних), ревматологічні захворювання, підгострий період опіків), 10% – за профілем нейрореабілітація (підгострий період інсультів (після оперативних втручань на судинах мозку або без них), підгострий період черепно-мозкових травм), 25% – за іншими профілями.

Вчасне проходження відновного лікування є одним з головних чинників упередження настання первинної інвалідності.

Підставою для направлення на відновне лікування до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу є висновок лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я. Фонд фінансує медичну реабілітацію за профілями:

– нейрореабілітація (підгострий період інсультів, черепно-мозкових травм);

– м’язово-скелетна реабілітація (підгострий період після операцій ортопедичних та травматологічних, ревматологічні захворювання);

– кардіо-пульмонарна реабілітація (підгострий період інфаркта міокарда, після операцій на серці; підгострий період захворювань легень, після операцій на легенях; цукровий діабет);

– медико-психологічна реабілітація учасників АТО;

– реабілітація після оперативних втручань на органах зору;

– реабілітація при порушенні перебігу вагітності (ускладнена вагітність);

– інша (соматична) реабілітація: підгострий період після оперативних втручань на органах травлення, сечостатевої системи, жіночих статевих органах.

Нагадаємо, з початку 2018 року було змінено порядок направлення застрахованих осіб на реабілітаційне лікування за рахунок коштів Фонду соціального страхування України. Зокрема, механізм надання соціальної послуги було переведено на адресність, а застрахованій особі надано право вибору санаторно-курортного закладу для проходження лікування.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь