Пісківська громада

Київська область, Бучанський район

Мітинг-реквієм з нагоди 74-ї річниці трагедії села Раска

Дата: 12.04.2017 22:01
Кількість переглядів: 1154

Фото без опису11 квітня в с. Раска відбувся  мітинг-реквієм  з нагоди 74-ї річниці трагедії села Раска  та відкриття оновленого пам’ятника загиблим 11 квітня 1943 року автором якого є  художник скульптор Олександр Тимошенко.

Пам’ятник  відкрили  голова Київської облдержадміністрації Олександр Горган, Перший радник Консульського відділу Посольства Республіки Польща в Києві пан Бартош Яблонський, колишній мешканець села Раска Павло Яворський, депутат Пісківської селищної ради Валентин Ковальський.

«Всі, кого ми пам’ятаємо житимуть вічно до того часу, поки ми вшановуємо їх пам’ять, – наголосив Олександр Горган, звертаючись до учасників мітингу. – І сьогодні державна влада визнає своїм найвищим обов’язком вшановувати історію трагедії Раски».

Голова Київської ОДА провів паралель між українським та польським народами, які у хвилях великих лихоліть втрачали найкращих. «В цьому наша схожість. І навіть сьогодні в дні страшного виклику український і польський народ стоять піч-о-пліч, захищаючи мировий порядок добра», – сказав Олександр Горган.

«Немає на Бородянщині жодної людини, яка б не знала про це спалене польське село українського Полісся. І скільки б років не відходило у вічність, людська пам’ять буде берегти те, що змушує нас здригнутися від співчуття до тих, чиє життя було жорстоко обірване», – сказав голова Пісківської громади Анатолій Рудніченко.

Спогадами про трагедію поділились родичі загиблих.

Пам’ятник освятив настоятель Малинського костелу Святої Анни  Ксьондз Кшиштов.

Участь у заході взяли президент Польсько-української туристичної палати, генеральний директор компанії «Пластікс-Україна» пан Іренеуш Дерек, голова Спілки поляків в Україні Антоній Стефанович, голова Спілки поляків в Бородянському районі Арсен Мілевський,  керівництво Бородянського району, мешканці села Раска, делегації навчальних закладів Пісківської громади, студенти та викладачі Немішаєвського аграрного коледжу, члени Спілки поляків Бородянського району, ветерани, учні та вчителі школи № 2 м. Ірпінь, делегації підприємств та установ.

Учасники мітингу-реквієму вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь