Пісківська громада

Київська область, Бучанський район

35 річниця аварії на ЧАЕС

Дата: 26.04.2021 13:37
Кількість переглядів: 979

26 квітня  — річниця Чорнобильської трагедії. Від імені Пісківської громади  привітали грамотами, квітами, символічними подарунками та словами глибокої вдячності тих, хто в той страшний час віддано став на захист людства.

Рівно 35 років тому, 26 квітня о 01:23 ночі в Україні сталась подія, що назавжди закарбувалась в історії, як одна з найстрашніших техногенних катастроф. Того дня  потужний вибух на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС розділив життя багатьох родин на «До» та «Після», скалічив життя мільйонів людей, лишивши болючий рубець на долях цілих поколінь. Катастрофа спричинила тотальне забруднення повітря в радіусі тисячі кілометрів, а територія навколо перетворилась на зону відчуження. Разом з тим, Чорнобильська трагедія стала певним символом неймовірної людської самопожертви. І сьогодні ми закликаємо кожного схилити голову перед героїчним подвигом пожежних, військових, і кожного, хто так хоробро вступив в нерівний бій з вогнем, поклавши свої життя та здоров’я.

До меморіалу пам'яті жертвам Чорнобиля сьогодні поклали квіти  і вшанували хвилиною мовчання  загиблих селищний голова Володимир ЛУЦКОВ та заступник голови Віктор БАРЧАН, на заході також були присутні головний спеціаліст з питань культури КУЦАК Тетяна, директор Пісківського СБК Серафіма ЄВСТАФ'ЄВА та учасники ліквідації аварії на ЧАЕС.


Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь