Пісківська громада

Київська область, Бучанський район

Відбулася 34 чергова сесія Пісківської селищної ради восьмого скликання

Дата: 15.02.2023 11:55
Кількість переглядів: 541

Інформуємо мешканців про те, що 14 лютого 2023 року відбулася чергова сесія Пісківської селищної ради восьмого скликання. На сесію прибуло 13 депутатів та селищний голова. Також були присутні заступники селищного голови, керуюча справами виконкому, головний спеціаліст фінансового відділу, поліцейський офіцер громади.

Під час засідання, яке тривало майже півтори години,  було розглянуто 16 питань порядку денного. Зокрема, затверджено  Програму охорони навколишнього природного середовища Пісківської об’єднаної територіальної громади на 2023 - 2025 роки та Програми соціально-економічного розвитку Пісківської селищної об’єднаної територіальної громади на 2023 рік.

Внесено зміни до Програми  безоплатного та пільгового відпуску лікарських засобів  мешканцям  Пісківської селищної ОТГ на 2022-2025, а саме, через згортання державної програми, додано для отримання пільгових ліків категорії громадян, що мають таке право відповідно Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», при внесенні змін до бюджету на фінансування даної програми додано 250 тис. грн з вільного залишку попереднього року.

 

Внесено зміни до Програми  підтримки та розвитку житлового фонду Пісківської селищної територіальної громади  на 2022-2025 роки, а саме, додано захід про виготовлення ПКД та проведення капітального будівництва системи газопостачання багатоповерхового будинку по вул. Привокзальній,  21 а, який не газифікований. На виготовлення проекту газифікації з вільного залишку виділено 50 тис. грн.

 

Депутатами також було заслухано та затверджено  звіт про виконання бюджету Пісківської селищної територіальної громади за 2022 рік, в умовах війни.

 

Рішенням про внесення змін до бюджету Пісківської селищної ОТГ на 2023 рік розподілено  4 млн. 129 тис. 662 грн. вільних залишків. Так, 1 млн. 889 тис. 772 грн спрямовано Виконавчому комітету, з яких 924 тис. на програму Первинної медико-санітарної допомоги (заробітна плата медиків, енергоносії, ремонт кабінетів, обслуговування автомобілів тощо). Для підтримки ЖКП – 300 тис. грн, на організацію благоустрою 187,5 тис. грн.

Відділу освіти скеровано 1 млн.756 тис. грн (заробітна плата з нарахуваннями, придбання матеріалів, енергоносіїв тощо) В тому числі на капремонт вогнезахисного обладнання та оброблення дерев’яних конструкцій Мигалківського ліцею виділено 423,3 тис. грн.

Бюджету Бородянської селищної ТГ для проведення медичних оглядів призовників виділено 261,6 тис. грн. Місцевій пожежній частині  100 тис. грн. На Програму Поліцейський офіцер громади – 70 тис. грн. Бучанському районному управлінню нацполіції – 30 тис. грн. на придбання техніки.

Залишки додаткової дотації у розмірі 50,7 тис. грн. були скеровані відділу освіти на ремонт каналізації ліцею «Лідер».

 

Також, вперше за тривалий час, було розглянуто земельні питання, в умовах воєнного часу дозволено місцевим радам затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення)  меж земельної ділянки в  натурі.

 

Рішенням ради  прийнято гуманітарної допомоги на загальну суму 350 тис. грн. Надано згоду на безоплатне прийняття у комунальну власність громади спеціалізованого автомобіля швидкої допомоги (реанімобіля). Надано згоду на отримання благодійної допомоги у вигляді генератора для Пісківської Амбулаторії №2 від Луцкова В.І.

 

Затверджено  Положення про акти обстеження та інші документи, що складають депутати і уповноважені особи селищної ради, яке буде окремо оприлюднене на сайті з роз’ясненнями.

 

У «Різному», заслухали  Звіт про роботу ради за 2022 рік, підготовлений секретарем Іриною Пастернак, після аналізу роботи ради нею було висловлена подяка тим депутатам, які беруть активну участь в житті громади та допомагають у її відновленні. Також із Звітом  про свою роботу виступив Офіцер громади Василь Пономаренко. Обидва звіти були прийняті депутатами до відому. Голова і депутати також висловили свою позитивну оцінку роботи офіцера та подякували йому за службу. Звіти будуть обов’язково оприлюдненні на офіційному сайті для ознайомлення.

Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь