Пісківська громада

Київська область, Бучанський район

ЗВІТ про роботу Пісківської селищної  ради восьмого скликання за 2022 рік

Дата: 20.02.2023 14:40
Кількість переглядів: 204

 

Цього року нашій раді довелося працювати в умовах війни. Попри всі труднощі, ми залишились дієздатним органом місцевого самоврядування та впоралися з усіма викликами воєнного часу, які нам випали.

Сесійна робота

Відповідно до вимог статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» основною формою роботи ради є проведення сесій.

Скликання сесій селищної ради проводиться згідно розпоряджень селищного голови ради при чіткому дотриманні норм Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Регламенту селищної ради.

Депутати селищної ради мають можливість знайомитися з проектами рішень, що вносяться на розгляд сесії, завчасно  отримуючи повідомлення про публікацію їх на офіційному веб-сайті селищної ради, де їх оприлюднює секретар ради. Проекти рішень, довідкові матеріали на пленарні засідання готуються для депутатів працівниками апарату, структурних підрозділів та виконавчих органів ради.  Всі матеріали обов’язково розглядались на спільних засіданнях постійних комісій селищної  ради, візуються відділом правового забезпечення. В ході обговорення напрацьовується єдина думка по кожному питанню, а за необхідності – вносились зміни та корективи.

Протягом 2022 року відбулося 12 пленарних засідань сесій селищної ради, із них 5 – чергових сесій, 7 – позачергових, під час яких було розглянуто 130  питань порядку денного та прийнято відповідні рішення. З них 45 -  рішення по земельним питанням.

Рішення, що приймалися на сесії цього року здебільшого стосувалися розпорядження комунальним майном громади, перерозподілу коштів, передачі матеріальних цінностей та внесення змін до Програм, що продиктовані вимогами воєнного часу. Було прийнято рішення про перейменування вулиць громади у рамках декомунізації, вчасно затверджено і ставки місцевих податків та зборів у громаді,  і рішення про місцевий бюджет. Ще з найбільш важливого і нагального: затверджено програму оптимізації закладів освіти у громаді, створено орган приватизації  у громаді та затверджено зразки документів на приватизацію.

На  2022 рік було прийнято 23 місцевих цільових програм та протягом року прийнято ще  2  програми. Станом на 01.01.2023 року на території громади  реалізовуються 25 цільових програм.

Постійні комісії ради

Важливою складовою роботи селищної ради є діяльність постійних комісій ради, які згідно статті 47 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» є органами ради, створеними для вивчення, попереднього розгляду і підготовки питань, які належать до її відання, здійснення контролю за виконанням рішень ради.

У Пісківській селищній раді VIIІ скликання були сформовані та діяли потягом 2022 року  4 постійних депутатських комісії.

Комісія з питань регламенту, депутатської діяльності, етики, прав людини та законності:

1        Блонський Віктор Федорович – голова комісії

2.       Зеленська Тетяна Валентинівна - секретар комісії

3.       Васьков Віктор Іванович

4.       Кот Галина Петрівна

5.       Наумов Сергій Юрійович

ІІ. Комісія з питань планування, фінансів та бюджету:

1        Гарбовський Андрій Павлович - Голова комісії

2.       Рудніченко Наталія Вікторівна - Секретар комісії

3.       Шпитковський Руслан Євгенійович

4.       Ганьова Оксана Олегівна

5.       Гузікова Юлія Анатоліївна

IІІ. Комісія з питань земельних відносин, архітектури, будівництва та екології:

1        Свінціцька Світлана Володимирівна - Голова комісії

2.       Попика Володимир Ігорович - Секретар комісії

3.       Шульгач Віталій Володимирович

4.       Хомутовська Алла Валеріївна

5.       Саркісян Борис Іванович

ІV. Комісія з питань освіти, охорони здоров’я, соціально - економічного і культурного розвитку громади, промисловості і підприємництва:

1        Корякіна Лідія Валентинівна - Голова комісії

2.       Руденко Руслан Васильович - Секретар комісії

3.       Ковальський Валентин Дем'янович

4.       Євтушенко Оксана Іванівна

5.       Петров Олександр Євгенійович

6.       Яковенко Ніна  Миколаївна 

 

Всі комісії ради є дієздатними. Земельна комісія цього року через воєнний стан не змогла повноцінно працювати. На період дії воєнного стану діє заборона на більшість опцій з землею, то ж скликати комісію було не доцільно. Від початку року проведено всього  3  засідання.

 

Регламентна комісія працює системно,  всього було проведено 5 засідань, для порівняння, у минулому році 11.

 

Комісія з питань освіти, охорони здоров’я, соціально - економічного і культурного розвитку громади, промисловості і підприємництва повноцінно зібралася 5 разів. Депутат Петров жодного разу не відвідав засідання своєї комісії від початку каденції.

 

Бюджетна комісія провела 7 засідань, це менше, ніж у минулому році (13), але більше ніж всі інші комісії.

В цілому, організація роботи постійних комісій цілком задовільна та свідчить про те, що депутати селищної  ради налаштовані на цілеспрямовану та конструктивну працю, не зважаючи на воєнний стан.

Відвідуваність сесій депутатами.

Відвідуваність сесій була не нижчою, ніж у попередньому році  У додатку наведено статистику відвідувань сесій депутатами ради у 2022 році. Цього року 5 депутатів з 22 не пропустили жодного засідання ради, а також, селищний голова.

Блонський

Пастернак

Свінціцька

Ганьова

Рудніченко

 

Жодного разу не були на сесії ради Петров О.Є. Васьков В.І. та Хомутовська А.В.

Як ви всі знаєте, відповідно до рішень Пісківської селищної ради №13/28 – VIII від 27.09.2022 р. та №19/32 – VIII від  21.12.2022 р. було припинено повноваження двох депутатів із складу ради за їх особистими заявами. Це ХОМУТОВСЬКА Алла та ВАСЬКОВ Віктор. Копії рішень направлені до ТВК для  відповідного реагування згідно чинного законодавства. Ще маємо двох депутатів, які постійно заходяться за межами України. Це Гузікова Юлія та Галина Кот, а депутата Петров продовжує ігнорувати свої депутатські обов’язки, знаходячись в Україні. То ж маємо у постійному складі лише 17 депутатів, які є досить дисциплінованими. Такту депутати, хто постійно знаходиться в Україні відвідують сесії регулярно.

Робота в округах

Одним з важливих напрямів  роботи депутатів на округах є складання актів обстеження.

Протягом 2022 року депутатами ради було складено 505 актів обстеження (у минулому році було 623).

Статистика по складанню актів депутатами за 2022 рік наведена нижче:

ПІБ депутата

К - ть актів

Блонський Віктор Федорович

36

Васьков Віктор Іванович

1

Ганьова Оксана Олегівна

43

Гарбовський Андрій Павлович

34

Гузікова Юлія Анатоліївна

21

Євтушенко Оксана Іванівна

41

Зеленська Тетяна Валентинівна

9

Ковальський Валентин Дем’янович

35

Корякіна Лідія Валентинівна

5

Кот Галина Павлівна

8

Наумов Сергій Юрійович

15

Пастернак Ірина Володимирівна

25

Петров Олександр Євгенійович

7

Попика Володимир Ігорович

16

Руденко Руслан Васильович

77

Рудніченко Наталія Вікторівна

22

Саркісян Борис Іванович

15

Свінціцька Світлана Володимирівна

28

Хомутовська Алла Валеріївна

14

Шпитковський Руслан Євгенійович

14

Шульгач Віталій Володимирович

7

Яковенко Ніна Миколаївна

32

Всього

505

 

 

Через воєнний стан за затвердженим радою графіком депутати не проводили особисті прийоми громадян. Кампанія декларування доходів, як і звітна кампанія депутатів за попередній рік досі не завершена, реєстри закриті, то ж, відповідно до змін у законодавстві  за 2021 рік можна буде прозвітувати про доходи протягом трьох місяців після завершення воєнного стану в країні.

Різне

Варто також відмітити депутатів восьмого скликання за активну допомогу громаді під час активної фази бойових дій у лютому-березні минулого року.

Це і Ковальський Валентин, що опікувався ращанам під час обстрілів, допомагав з доставкою гуманітарної допомог і досі співпрацює з збройними силами.

Свінціцька Світлана, Руденко Руслан, Рудніченко Наталія, Віктор Блонський,  - з перших днів працювали в гуманітарному штабі., Руслан опікувався вразливими верствами, не залишив своїх підопічних і на день, розвозив допомогу особистим транспортом.

Світлана Володимирівна, Руслан Васильович і Лідія Валентинівна безоплатно приймали в себе вимушених переселенців. Оксана  Ганьова працювала у Пісківському ліцеї, допомагаючи організувати побут вимушених переселенців з окупованих територій та відправку евакуйованих.

Депутати Борис Саркісян, Віталій Шульгач, Руслан Шпитковський, Віктор Блонський, Володимир Попика  стали членами ДФТГ, в активну фазу чергували на блокпостах. Володимир Попика допомагав евакуйовувати людей з окупованої Бородянки.

Висловлюємо вдячність також депутатам, що постійно залучаються до проведення масових і культурних заходів у нашій громаді та активно беруть участь у волонтерських проектах. Це, насамперед, Наталія Рудніченко разом з родиною, Руслан Руденко,  Світлана Свінціцька, ніколи не відмовляють у допомозі Андрій Гарбовський, Борис Саркісян, які також допомагали в підтримці обороноздатності громади  та відновлені зруйнованого житла.

Дякуємо кожному з тих, хто не залишився байдужим та вніс свій посильний внесок в організацію оборони та відновлені нашої громади. Велика подяка депутатам, які активно відгукнулися на запит про допомогу при обстеженні та складанні актів зруйнованого житла. Найбільше руйнувань було, а відповідно, і найбільше роботи  на дільницях депутатів Оксани Євтушенко, Андрія Гарбовського, Ніни Яковенко, Світлани Свінціцької, Валентина Ковальського.

Позаду - важкий воєнний рік. Попереду – багато роботи заради спільної перемоги.

 

 

 

Відвідуваність сесій депутатами

ПІБ

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

Пропущено 2022

%

1

Блонський Віктор Федорович

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0

-

2

Васьков Віктор Іванович

х

х

х

х

х

х

х

х

х

х

х

х

12/12

100

3

Ганьова Оксана Олегівна

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0

-

4

Гарбовський Андрій Павлович

 

 

 

 

 

 

 

 

х

 

 

 

1/12

8

5

Гузікова Юлія Анатоліївна

 

 

 

х

х

 

х

х

х

х

х

х

8/12

67

6

Євтушенко Оксана Іванівна

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

х

1/12

8

7

Зеленська Тетяна Валентинівна

х

 

 

 

 

х

х

 

 

 

 

 

3/12

25

8

Ковальський Валентин Дем’янович

х

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1/12

8

9

Корякіна Лідія Валентинівна

х

х

 

 

 

 

 

 

х

 

 

 

3/12

25

10

Кот Галина Павлівна

 

 

 

х

х

х

х

х

х

х

х

х

9/12

75

11

Наумов Сергій Юрійович

 

 

 

 

х

х

х

 

 

 

х

 

4/12

33

12

Пастернак Ірина Володимирівна

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0

-

13

Петров Олександр Євгенійович

х

х

х

х

х

х

х

х

х

х

х

х

12/12

100

14

Попика Володимир Ігорович

 

 

х

 

х

 

 

 

 

 

 

х

3/12

25

15

Руденко Руслан Васильович

 

 

 

 

 

 

 

 

 

х

 

 

1/12

8

16

Рудніченко Наталія Вікторівна

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0

-

17

Саркісян Борис Іванович

 

 

 

х

 

 

 

 

х

 

х

 

3/12

25

18

Свінціцька Світлана Володимирівна

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0

-

19

Хомутовська Алла Валеріївна

х

х

х

х

х

х

х

х

х

х

х

х

12/12

100

20

Шпитковський Руслан Євгенійович

 

 

 

х

 

х

 

 

 

 

 

 

2/12

17

21

Шульгач Віталій Володимирович

х

х

 

 

 

 

 

 

 

х

 

 

3/12

25

22

Яковенко Ніна Миколаївна

 

х

 

 

 

х

 

х

 

х

 

 

4/12

33

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь