Пісківська громада

Київська область, Бучанський район

Попрощалися з Петрівочкою ...

Дата: 30.07.2016 15:43
Кількість переглядів: 964

Відшуміла Петрівочка дзвінкоголо­сим святом у Пісківці. А ще це свято називали Днем Петра-риболова, Днем Петра-золоті ключі. Багато відвідува­чів зібралось біля селищного ставка, від старого до малого, востаннє почути соловейка, бо не співатиме вже після Петрового дня й зозуленька, подавив­шись мандриком, не куватиме.

Організатором свята був гурт «Заба­ва» та Пісківська об’єднана громада на чолі з  Рудніченком  А.М, який щиро ві­тав присутніх зі святом.

Піснею «Українці – єдина сім’я» у ви­конанні Надії Прокоп розпочалось музично-фольклорне свято.

Не можна забути імпровізовану сце­ну, на якій відбувалося дійство. Її прикрасили автентичними обрядовими речами, що створили майстри мистець­кої студії при Пісківському спортив­ному центрі наші невтомні майстрині Серафима Євстаф’єва та Валентина Євстаф’єва.

На сцені з’явилась Весна (Ірина По­люшко), адже за старовинним кален­дарем саме цього дня проводжали Вес­ну і зустрічали Літо (Тетяна Петренко). А які красунечки-дівчата в ошатному одязі від театральної майстерні Бородянського Палацу культури, справжні лісові мавки! Саме пісню «Мавка», ніж­ну та чуттєву, подарувала присутнім Таня Петренко.

Вирувало свято: хороводи з кольоро­вими стрічками, конкурси, що їх проводила Наталка Полюшко, веселі  ігри, обряди, танці з кропив’яними віника­ми, що всі хвороби відганяли (цього дня кропива востаннє мала цілющу силу).

Привітали піснями про кохання, до­тепним гумором, сценками з сучасного життя наші гості – аматори з Мигалок, що були запрошені на свято.

Наймолодші учасники святкового дійства – діти, учасники музичного  гурту при Пісківському спортивному  центрі  так  виводили  пісні,  що  розчулили  не одне небайдуже серце. Свої пісні про найдорожчих людей – про мам – співали 5-річна Уляна Мельниченко та Ярослава Лавриненко. Співали й інші учасники музичного гурту: Діана Александровська, Софія Марченко, Єrop Пікульський та ін. А які були чудові танці у виконанні Марії Середи «Ляль­ка» та танець з булавами.

Добігало кінця свято, а співоча сім’я Бобровників, учасників гурту «Забава», дарувала  веселий  гумор і чудову пісню «Оженився я в Петрівку».

Ось  так  весело, в українському дусі, попрощалися  пісківчани  із  Петрівочкою.

Автори:  Іраїда  Шепелюк,

завідуюча  Пісківською  бібліотекою  №1,

Василь  Полюшко,

директор  Пісківського  БК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь