Пісківська громада

Київська область, Бучанський район

Страховий травматизм за п’ять місяців 2018 року по Київській області

Дата: 14.06.2018 16:11
Кількість переглядів: 745

Фото без опису

 

Як відзначив начальник відділу з профілактики страхових випадків управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області Олексій Савченко, протягом п’яти місяців 2018 року до районних і міських відділень управління надійшло 91 повідомлення про нещасні випадки, що сталися з працівниками суб’єктів господарювання Київщини.

За його словами, зберігається позитивна динаміка щодо зниження кількості повідомлень про нещасні випадки. Так, з початку року їх надійшло на 10,8% менше, ніж за аналогічний період минулого року. За результатами розслідування нещасних випадків, в тому числі тих, що сталися в минулому році, до реєстру внесено 71 нещасний випадок, які комісіями з розслідування були визнані такими, що пов’язані з виробництвом. У страхових нещасних випадках постраждало 85 працівників, з яких 5 – із смертельним наслідком, які сталися в Бориспільському, Києво-Святошинському районах та м. Біла Церква.

За п’ять місяців 2018 року в порівнянні з відповідним періодом минулого року спостерігається зростання загального виробничого травматизму на 5%, зі смертельним наслідком на 25%.

Найбільш травмонебезпечною галуззю економіки Київської області з початку року є постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря. Доля страхових нещасних випадків тут складає 17,6% (травмовано 15 осіб).

Найбільше смертельних випадків зафіксовано в сфері будівництва – 2 (40%) із загальної кількості страхових нещасних випадків зі смертельним наслідком – 5 осіб.

За гендерним принципом рівень травматизму розподіляється нерівномірно: 64% постраждалих на виробництві складають чоловіки (54 особи) та 36% – жінки (31 особа). Всі смертельні випадки приходяться на чоловіків (5 випадків).

За віковим розподілом найбільш уразливими виявилися працівники віком від 40 до 59 років (58,8% від загальної кількості травмованих осіб), за рівнем смертельного травматизму працівники віком від 40 до 49 років (60% від загальної кількості смертельних випадків).

«Служба страхових експертів з охорони праці обласного управління і надалі продовжує активну профілактичну діяльність, спрямовану на запобігання нещасним випадкам, усунення загрози здоров’ю працівників, викликаної умовами праці», - резюмував начальник відділу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь