Пісківська громада

Київська область, Бучанський район

Прес-реліз Фонду соціального страхування у Київській області від 10.07.2018 р.

Дата: 11.07.2018 13:49
Кількість переглядів: 775

 

Прес-реліз від 10.07.2018 р.

 

На Київщині потерпілим (членам їх сімей) виплачено 70,1 млн. гривень

Як повідомив начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області Георгій Галиць, упродовж 6 місяців 2018 року за рахунок коштів Фонду потерпілим (членам їх сімей) виплачено 70,1 млн. грн., що на 22,4 млн. грн. більше, ніж за аналогічний період 2017 року.

За його словами, станом на сьогодні такі виплати отримують понад 4,5 тис. осіб, з них: інвалідів I групи – 98 осіб, II групи – 478 осіб, III групи – 1982 осіб, а також 1686 потерпілих, які мають відсоток втрати працездатності без групи інвалідності та 328 осіб, які мають право на щомісячні страхові виплати в разі втрати годувальника. В структурі страхових виплат, проведених за січень - червень цього року, основна частина припадає на щомісячні страхові виплати – 65,3 млн. грн. та одноразову допомогу – 2,3 млн. грн.

Георгій Галиць наголосив, що страхові виплати у зв’язку із травмою на виробництві або професійним захворюванням призначаються з дня встановлення інвалідності та виплачуються ФССУ щомісячно. Розмір виплат залежить від ступеня втрати професійної працездатності та середньомісячної заробітної плати потерпілого перед настанням страхового випадку. Мінімальний розмір такої виплати у перерахунку на 100% втрати професійної працездатності не може бути меншим за прожитковий мінімум, встановлений для працездатних осіб на дату настання права на страхову виплату. Максимальний розмір не повинен перевищувати 10 розмірів прожиткового мінімуму.

З початку 2018 року було здійснено три етапи перерахунків розміру страхових виплат потерпілим на виробництві (членам їх сімей), що дозволило збільшити їх у середньому на 40,6%.

Нагадаємо, що Фонд соціального страхування України здійснює страхування громадян на випадок тимчасової або стійкої втрати працездатності внаслідок нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, а також смерті потерпілого. У кожному із зазначених випадків передбачено страхові виплати безпосередньо потерпілим або членам їх сімей.

Загалом у разі настання страхового випадку ФССУ здійснює такі виплати:

1) допомогу у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю до відновлення працездатності або встановлення інвалідності;

2) одноразову допомогу в разі стійкої втрати професійної працездатності або смерті потерпілого;

3) щомісячну страхову виплату в разі часткової чи повної втрати працездатності, що компенсує відповідну частину втраченого заробітку потерпілого;

4) страхову виплату потерпілому у розмірі його середньомісячного заробітку при тимчасовому переведенні його на легшу нижчеоплачувану роботу;

5) щомісячну страхову виплату особам, які мають на неї право в разі смерті потерпілого;

6) відшкодування вартості ритуальних послуг, пов’язаних з похованням померлого.

 

Прес-реліз від 10.07.2018 р.

 

На обліку управління соцстраху Київської області перебуває понад 160 тис. страхувальників

Станом на 1 липня 2018 року в управлінні виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області на обліку перебуває понад 160 тис. страхувальників, в тому числі юридичних осіб – 66842, фізичних осіб, які використовують найману працю – 11841, фізичних осіб, які не являються роботодавцями – 84042.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість юридичних осіб збільшилась на 1155, кількість роботодавців серед фізичних осіб – підприємців зменшилась на 14 осіб.

За перше півріччя цього року на доходний рахунок управління надійшло 265,7 тис. грн., а саме: неправомірно витрачених коштів за результатами перевірок – 121 тис. грн., фінансових санкцій за недотримання законодавства про соціальне страхування – 54 тис. грн., адміністративних штрафів – 9,9 тис. грн., капіталізованих платежів – 6 тис. грн., страхових коштів – 34,9 тис. грн. тощо.

Значну суму недоїмки зі сплати страхових внесків до Фонду по управлінню виконавчої дирекції Фонду у Київській області станом на 1 липня 2018 року мають наступні страхувальники: ВАТ «Білоцерківсільмаш», ДП «Підприємство Березанської виправної колонії управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у місті Києві та Київській області №95», ТОВ швейна фабрика «Гаян», Триліський спиртовий завод, ВАТ «Згурівський бурякорадгосп».

Статус економічно-активного має з переліку одне підприємство - ДП «Підприємство Березанської виправної колонії №95», яке щомісячно частково сплачує борг за рішенням суду.

У порівнянні з аналогічним періодом 2017 року сума недоїмки зменшилася на 37,7 тис. грн. У повному обсязі погашено недоїмку зі сплати страхових внесків по 4 страхувальникам, найбільший з них Філія ДП Міністерства оборони України ДОК «Укрвійськбуд-22» (сплачено заборгованості на загальну суму 20 тис. грн.).

Щомісячно ведеться робота щодо погашення заборгованості. З початку року при управлінні відбулося два засідання комісії з питань погашення заборгованості з керівниками структурних підрозділів. Регулярно керівники підприємств – боржників викликаються на засідання комісій з питань погашення заборгованості при райдержадміністраціях. Спеціалісти відділень активно співпрацюють з органами Державної виконавчої служби. Відтак з 1 вересня 2017 року загальна кількість боржників зменшилася на 111 страхувальників (заборгованість - 71,1 тис. грн.). Крім того, щомісячно працівниками відділу фінансового контролю та аудиту подається інформація щодо існуючої заборгованості з виплати заробітної плати та недоїмки з переліком страхувальників до прокуратури Київської області.

 

Прес-реліз від 10.07.2018 р.

 

Реабілітація застрахованих осіб та членів їх сімей після перенесених

захворювань і травм – пріоритетний напрямок відновлення працездатності

Уже півроку управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Київській області та його відділення працюють за реформованим механізмом щодо забезпечення застрахованих осіб та членів їх сімей реабілітаційним лікуванням після перенесених захворювань і травм. На цьому наголосив начальник відділу медичних та соціальних послуг управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Київській області Віталій Нємцев.

Він відзначив, що аналіз результатів діяльності фахівців з медичної реабілітації відділень обласного управління щодо направлення хворих на відновлювальне лікування показав, що за шість місяців поточного року укладено 248 договорів на реабілітаційне лікування між застрахованою особою, відділенням управління та санаторно-курортним закладом. Це на 43% більше показників відповідного періоду минулого року. При цьому, реабілітаційним лікуванням забезпечено 229 застрахованих осіб та 19 дітей в супроводі дорослих.

За його словами, протягом І півріччя цього року до реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів направлені застраховані особи за наступними профілями лікування:

1. Нейрореабілітація:

- підгострий період інсультів – 27 осіб;

- підгострий період черепно-мозкових травм – 1 особа;

2. М’язово-скелетна реабілітація:

- підгострий період після операцій на опорно-руховому апараті – 36 осіб;

- ревматологічні захворювання – 11 осіб;

3. Кардіо - пульмонарна реабілітація:

- підгострий період інфаркта міокарда – 54 особи;

- стан після пролікованої нестабільної стенокардії – 28 осіб;

- підгострий період операцій на серці – 4 особи;

- підгострий період захворювань легень – 6 осіб;

- цукровий діабет – 17 дорослих осіб та 19 дітей в супроводі дорослого;

4. Інша (соматична) реабілітація:

- підгострий період після оперативних втручань на органах травлення – 14 осіб;

- підгострий період після оперативних втручань на органах сечостатевої системи – 2 особи;

- підгострий період після оперативних втручань на жіночих статевих органах – 1 особа;

5. Реабілітація при порушенні перебігу вагітності: ускладнена вагітність – 28 осіб;

6. Реабілітація після оперативних втручань на органах зору: підгострий період після оперативних втручань на органах зору – 1 особа.

«Це стало можливим завдяки співпраці посадових осіб районних (міських) відділень обласного управління з лікарсько-консультативними комісіями закладів охорони здоров’я Київщини, - підсумував Віталій Нємцев. - Найкращі показники взаємодії за результатами півріччя відмічаються у Броварському, Фастівському та Києво-Святошинському районах».

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь