Пісківська громада

Київська область, Бучанський район

Бородянські рятувальники провели навчання із поводження з вибухонебезпечними предметими для вихованців шкіл.

Дата: 19.10.2018 13:20
Кількість переглядів: 848

19 жовтня 2018 року на базі Пісківського навчально-виховного об'єднання "спеціалізована школа I-III ступенів - загальноосвітня школа I-III ступенів - дитячий садок", за сприяння начальника Відділу освіти, молоді, спорту та зовнішніх зв’язків Пісківської селищної ОТГ Новікової Наталії Вікторівни, спільно з педагогом-організатором Андрієвською Владиславою Олександрівною, головними інспектором Бородянського РВ ГУ ДСНС України у Київській області майором служби цивільного захисту Мариць Іваном Петровичом проведено навчання із учнями старших класів із питань правильного поводження із вибухонебезпечними предметами та пожежної безпеки.

         З почастішанням випадків знаходження ВНП на території Бородянського району існує загроза підірватись на іржавому металі Великої Вітчизняної війни. До речі, знайти сьогодні «небезпечну іграшку» можна практично скрізь: в лісі, в старому окопі, на свіжозораному полі, на власному городі і навіть на вулицях міст. І якщо вибухові пристрої серійного зразка легко розпізнати за зовнішнім виглядом і діяти відповідно до ситуації, то саморобні вибухівки, що можуть з’явитися на вулицях міст і селищ визначити набагато складніше. Небезпека терористичних актів, від яких не застрахована жодна країна світу, робить питання поводження із невідомими, залишеними без догляду речами досить актуальним.

Основна мета проведення такого роду заходу це щоб не гинули діти, які з цікавості підкладають боєприпаси у багаття. Тому усім присутнім слухачам було продемонстровано презентацію на тему «Безпека при знаходженні вибухонебезпечних та схожих на них предметів», у якій рятувальники детально роз’яснили види, характеристику та поражаючі чинники різних типів вибухонебезпечних пристроів. А саме головне  роз’яснили правильний та безпечний алгоритм дій під час знаходження небезпечних знахідок.

Учні із захопленням переглядали також і фільм про роботу піротехніків ДСНС України, після чого побіцяли рятувальникам дотримуватись усіх вимог безпеки.

Подібного роду навчання для учнівської молоді знизить ризик виникнення травмування через дитячі пустощі із вогнем та використання піротехнічних виробів, а саме: петард, феєрверків, салютів, а основне це вибухонебезпечних предметів.

 

 

(фотоматеріали додаються)

МАРИЦЬ Іван

Головний інспектор Бородянського РВ

ГУ ДСНС України у Київській області

майор служби цивільного захисту


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь