Пісківська громада

Київська область, Бучанський район

До уваги голів комісій із страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності страхувальників та застрахованих осіб!

Дата: 04.03.2019 16:37
Кількість переглядів: 618

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області інформує!

Почастішали випадки звернень комісій із страхування у зв’язку                             з тимчасовою втратою працездатності страхувальників Київської області щодо перевірок правомірності видачі застрахованим особам «сумнівних» листків непрацездатності, а саме: надані працівниками листки непрацездатності відрізняються за кольором та щільністю паперу, не відповідають вимогам технічного опису листка непрацездатності, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров'я України, Міністерства праці та соціальної політики України, Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 03.11.2004 № 532/274/136-ос/1406.

За результатами проведених перевірок виявляються факти видачі фальсифікованих листків непрацездатності.

Частими є випадки видачі фальсифікованих листків непрацездатності ТОВ «Клініка «Інтер» із зазначеною адресою закладу «м. Київ, Бехтеревський пров., 18».

Зазначені листки непрацездатності не відповідають вимогам технічного опису листка непрацездатності. Зазначений заклад охорони здоров’я не звертався до Міського наукового інформаційно-аналітичного центру медичної статистики Департаменту охорони здоров`я виконавчого органу Київської міської державної адміністрації та бланків листків непрацездатності не отримував. ТОВ «Клініка «Інтер» за вказаною адресою не існує!

Відповідно до відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань України юридична адреса ТОВ «Клініка «Інтер»: м. Луганськ, вул. Краснодонська, буд. 9 А.

Відповідно до статті 16 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» № 1105-XIV від 23.09.1999 (далі – Закон) застрахована особа несе відповідальність за незаконне одержання з її вини (підроблення, виправлення в документах, подання недостовірних відомостей тощо) матеріального забезпечення та соціальних послуг за соціальним страхуванням.

За фактами надання працівниками до оплати сфальсифікованих листків непрацездатності управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області звертається до правоохоронних органів щодо порушення кримінальних справ стосовно застрахованих осіб.

Враховуючи вищевикладене, рекомендуємо комісіям із страхування                        у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності посилити контроль за наданими до оплати листками непрацездатності та поінформувати працівників щодо відповідальності згідно зі ст. 16 Закону.

 

Видатки на фінансування допомог по вагітності та пологах зросли на 13,6% у 2018 році

Упродовж 2018 року управлінням виконавчої  дирекції  Фонду соціального страхування України у Київській області профінансовано 6,4 тис. допомог по вагітності та пологах. За оперативними даними загальна сума видатків склала 161,5 млн грн, що на понад 19,3 млн грн або 13,6 % більше, ніж у 2017 році.

Право на отримання допомоги по вагітності та пологах від Фонду має кожна застрахована особа у разі настання страхового випадку в період роботи. Нагадаємо, застрахованою є особа, що сплачує та/або за яку сплачується ЄСВ, тобто кожна працевлаштована особа або фізична особа-підприємець. На сьогодні по Київській області застрахованими є понад 161,5 тис осіб.

Допомога по вагітності та пологах у розмірі 100% середнього доходу надається працюючим жінкам за весь період відпустки у зв’язку із вагітністю та пологами.

Для обчислення її суми необхідно помножити розмір середньоденної заробітної плати на кількість днів фактичного перебування у відпустці у зв’язку із вагітністю та пологами.

Підставою для призначення допомоги по вагітності та пологах є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності, що видається лікувально-профілактичним закладом, у якому застрахована особа перебуває на обліку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь