Пісківська громада

Київська область, Бучанський район

На Київщині проводяться зустрічі з лікарями медичних закладів області

Дата: 05.03.2019 16:05
Кількість переглядів: 642

Минулоріч по Україні зросла кількість виданих закладами охорони здоров’я лікарняних, на підставі яких страхувальниками надано заяви-розрахунки для здійснення фінансування матеріального забезпечення робочими органами Фонду. Також зросла і загальна кількість оплачених днів по тимчасовій непрацездатності.

У зв’язку з цим, на Київщині розроблено механізм контролю за обґрунтованістю видачі листків непрацездатності та щоденно забезпечується його реалізація фахівцями управління та відділень управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області.

Так, протягом 22 -25 лютого, проведено 43 зустрічі з лікарями медичних закладів області. Під час зустрічей наголошено на посиленні контролю за видачею документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян та підвищенні відповідальності лікарів за обґрунтованістю видачі лікарняних.

Нагадаємо, що начальник обласного управління Георгій Галиць днями підписав наказ про план заходів з посилення контролю за обґрунтованістю видачі листків непрацездатності у закладах охорони здоров’я Київщини на перше півріччя цього року, де розписано дії працівників управління та відділень, які необхідно виконати з метою мінімізації витрат на оплату листків непрацездатності. Зокрема, забезпечити участь представників відділень у засіданнях медико-соціальних експертних комісій, налагодити співпрацю з закладами охорони здоров’я, головами лікарсько-консультативних комісій, проводити щоденний аналіз за поданими заявами-розрахунками з визначенням страхувальників, у яких високі показники кількості листків непрацездатності та кількості днів непрацездатності, що підлягають оплаті, організувати проведення семінарів-навчань із страховим активом, брати участь у перевірках закладів охорони здоров’я та лікарів-ФОП, яким надано право видачі листків непрацездатності тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь