Пісківська громада

Київська область, Бучанський район

Інформація Фонду соціального страхування у Київській області

Дата: 13.03.2019 10:16
Кількість переглядів: 716

До уваги голів комісій (уповноважених) із соціального страхування

у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності!

 

Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Київській області звертає увагу представників комісій (уповноважених) із соціального страхування підприємств, установ та організацій Київщини на необхідність ведення обліку осіб, які часто та довго хворіють та внесення пропозицій з питань зниження рівня захворюваності роботодавцю та представнику застрахованих осіб, що визначено п.п.3.1.3 Постанови правління Фонду №13 від 19.07.2018. Для зручності обробки, узагальнення та аналізу інформації щодо вищевказаних осіб Управління розробило журнал обліку довгохворіючих осіб, який пропонується до використання.

Нагадуємо, що до осіб, які часто та довго хворіють відносяться:

- особи, які за останні 12 місяців були непрацездатними з приводу одного захворювання не менше трьох випадків із загальною кількістю днів непрацездатності 30-40;

- особи, які за останні 12 місяців були непрацездатними з приводу різних захворювань не менше чотирьох випадків із загальною кількістю днів непрацездатності 40-50.

 

З другого кварталу будуть відновлені планові виїзні перевірки страхувальників

 

З другого кварталу цього року будуть відновлені планові виїзні перевірки страхувальників. На цьому наголосив начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Київській області Георгій Галиць.

За його словами, виконавча дирекція Фонду соціального страхування України відкликала листи, якими, починаючи з 1 березня 2018 року було призупинено проведення планових виїзних перевірок та запроваджено постійний моніторинг даних страхувальника про призначення допомоги по соціальному страхуванню на стадії прийняття заяв-розрахунків.

Керівник обласного управління відзначив, що при плануванні перевірок на цей рік буде забезпечено проведення не більше однієї планової перевірки страхувальника протягом року шляхом узгодження графіків спільних перевірок щодо дотримання порядку використання страхувальниками страхових коштів Фонду. План-графік буде найближчим часом оприлюднено на регіональній веб-сторінці управління.

Крім того, нагадав Георгій Галиць, з березня розпочалися позапланові перевірки страхувальників, у яких виявлені перевищення розміру середньоденної допомоги по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах над розміром середньоденної зарплати по підприємству. «Проведення перевірок страхувальників дасть змогу попередити появу порушень з боку страхувальників та виявити випадки можливих неправомірних витрат коштів Фонду», - сказав Георгій Галиць.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь