Пісківська громада

Київська область, Бучанський район

9 березня у парку "МОЛОДІЖНИЙ" Пісківської селищної ОТГ відбулися веселі гуляння та частування - святкували Масляну – один з найстаріших свят слов’янських народів.

Дата: 13.03.2019 15:37
Кількість переглядів: 737

Фото без описуФото без опису
Масляну святкували,

Люту зиму проводжали.

Були танці, були співи

Та й млинці усім на диво.

Ой, яке ж то гарне свято –

Вас дозвольте привітати!

 

9 березня у парку "МОЛОДІЖНИЙ" Пісківської селищної ОТГ відбулися веселі гуляння та частування - святкували Масляну – один з найстаріших свят слов’янських народів.

 

Для жителів Пісківської громади та гостей влаштували святковий ярмарок, де можна було придбати різноманітну сувенірну декоративно-ужиткову продукцію. Звичайно, найпопулярнішими на святі були млинці. Їх на масляних гуляннях у Пісківці було декілька десятків видів.

 

Розпочали святкування зі слів вітання почесних гостей: голови районної ради Єрко Георгія Миколайовича, Благочинного бородянського благочиння отця Віктора Талько та голови Пісківської ОТГ Рудніченка Анатолія Миколайовича.

 

На запрошення взяти участь у гулянні Масляної відгукнулися усі навчальні заклади Пісківської ОТГ на чолі з відділом освіти та виконком ради, місцеві майстри хенд-мейду та підприємці, між якими було проведено конкурс гостинності палаток - перше місце між собою розділили Пісківське НВО та Пісківська гуманітарна гімназія.

 

Як і годиться, щоб розбудити весну від сну і прогнати геть зиму, на Масляних гуляннях проводилися конкурси та різні забави... Також українськими народними піснями громаду розважали: Аматорський вокальний гурт народної пісні "ЗАБАВА" - художній керівник Клокун Сергій та Аматорський вокальний колектив народної та сучасної української пісні "ПІСКІВЧАНКА"  - художній керівник Павло Скляров, а також юні таланти Пісківки: Биховець Віталій, Зарицька Вікторія, Анастасія Ворон.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь