Пісківська громада

Київська область, Бучанський район

Звернення «БЕЗПЕКА НА ВОДІ!»

Дата: 07.06.2019 12:58
Кількість переглядів: 727

З настанням літнього пожежо-небезпечного періоду, коли розпочинається підвищення температурних режимів, активного відпочинку громадян та початком купального сезону 2019 року, фіксуються випадки надзвичайних подій на природних та штучних водоймах.

Недивлячись на це люди продовжують вирушати до місцевих ставків, які часто не пристосовані для купання та нехтуючи заборонами, і далі наражають себе на небезпеку.

З метою реалізації заходів щодо запобігання загибелі та травмування людей на водних об’єктах Бородянського району інспекторський склад Бородянського РВ ГУ ДСНС України у Київській області спільно із кориспондентами газети «ВПЕРЕД» та відділом цивільного захисту та надзвичайних ситуацій Бородянської райдержадміністрації провели профілактичні рейди по водних об’єктах та місць відпочинку поблизу водойм, в першу чергу де були факти загибелі у попередні роки. Під час відпрацювань проведено інструктажі із відпочиваючими та доведено вимоги Наказу МВС України № 301 від 10 квітня 2017 року про затвердження «Правил охорони життя людей на водних об'єктах України». Також рятувальники розповсюдили пам’ятки із зазначенням правил порятунку потопаючого та про небезпеку на воді.

Рятувальники звертаються до власників та користувачів водних об’єктів завчасно вжити усіх заходів щодо недопущення травмування та загибелі на воді, привести пляжі та водні об’єкти у відповідність діючих вимог законодавства та зробити відпочинок громадян безпечним. А громадянам:

- не вживати спиртні напої перед купанням;

- не залишайте дітей без нагляду біля водойм;

- не пірнайте у воду у невідомих місцях;

- користуйтесь засобами порятунку на воді.

Знання елементарних правил безпеки допоможе уникнути лиха, а знання першочергових дій при наданні допомоги потопаючому - допоможе зберегти життя!

 

 

 

Віктор ДАРАГАН

Начальник Бородянського РВ

ГУ ДСНС України у Київській області

полковник служби цивільного захисту

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь