Пісківська громада

Київська область, Бучанський район

Про запобігання пожеж

Дата: 07.06.2019 13:23
Кількість переглядів: 617

Фото без опису

Ситуація в Київській області з пожежами залишається складною. Так, з початку 2019 року в області сталося 4515 пожеж. Виявлено 58 тіл загиблих. Травмування отримали 45 громадян, також рятувальниками врятовано 20 осіб.

Занепокоєння викликають пожежі у житловому секторі. Переважна більшість загиблих втратили життя у власному помешканні. Так, випадки загибелі людей відбулися:

25 квітня о 08:37 до оперативно-диспетчерської служби Згурівського району надійшло повідомлення про пожежу в с. Аркадіївка на вулиці Українська. До місця події виїхали рятувальники 26 ї ДПРЧ смт Згурівка. По прибуттю рятувальниками встановлено, що загорання виникло в приватному житловому будинку. Врятовано паралізованого сина власниці будинку. Пожежу локалізовано о 08:50 та повністю ліквідовано о 09:04. На місці пожежі працювало 2 одиниці техніки та 7 чоловік особового складу. Попередня причина пожежі - несправність пічного опалення.

6 травня у м. Ірпінь ще до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів з палаючого приміщення дідусь виніс дівчинку з особливими потрібностями 2014 року народження, передавши її до карети екстреної медичної допомоги. Та після проведення реанімаційних заходів – потерпілу дитину врятувати медикам не вдалося.

15 травня о 20:15 до оперативно-диспетчерської служби Білоцерківського району надійшло повідомлення про пожежу в дев’ятиповерховому житловому будинку за адресою: м. Біла Церква, вул. Сквирське шосе. До місця виклику  було терміново направлено черговий караул 3-ї Державної пожежно-рятувальної частини  м. Біла Церква. По прибуттю рятувальниками встановлено, що горить однокімнатна квартира на 4-му поверсі дев’ятиповерхового будинку, в якій знаходиться прикута до ліжка жінка 1982 року народження, яку було терміново евакуйовано та направлено каретою  швидкої допомоги для госпіталізації до Білоцерківської міської лікарні №1 з ймовірним діагнозом отруєння чадним газом (продуктами горіння) у легкій формі. Пожежу локалізовано о 20:49 та повністю ліквідовано о 20:56. До гасіння пожежі залучалось 6 чоловік особового складу та 2 одиниці техніки.

15 травня об 11:55 до оперативно-диспетчерської служби Таращанського району надійшло повідомлення про пожежу в приватному житловому будинку в с. Великий Кут на вул. Чапаєва. На виклик терміново було направлено черговий караул 15-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Тараща та ПСО с. Калинове. По прибуттю розвідка встановила, що в будівлі знаходиться власник житлового будинку 1959 року народження без ознак життя. Пожежу локалізовано о 12:38 та повністю ліквідовано о 12:47. Причина пожежі  встановлюється.

27 травня о 07:34 до оперативно-диспетчерської служби Бородянського району  надійшло повідомлення про загорання в приватному житловому будинку  у с. Берестянка. На подію  направлено  черговий караул 31-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Бородянка. За результатами розвідки встановлено, що відбулось загоряння матрацу на ліжку  в одній  із кімнат будинку. Пожежу локалізовано о 07:48 та повністю ліквідовано о 07:50. На місці знайдено тіло загиблого громадянина 1946 року народження. Причина виникнення пожежі встановлюється.

 З настанням літнього, пожежо-небезпечного періоду сезону, часу, коли розпочинається підвищення температурних режимів, активного відпочинку в екосистемах, небезпека виникнення пожеж та надзвичайних ситуацій набирає загрозливих масштабів.

Основними причинами пожеж залишаються порушення правил пожежної безпеки під час відпочинку у лісі, необережне поводження с побутовими приладами, безвідповідальне ставлення до розведення багаття, купання у не призначених для того місцях та у нетверезому стані.

Тому щоб уникнути трагедій у повсякденному житті та під час відпочинку слід дотримуватися таких правил:

- не вживайте спиртні напої перед купанням;

- не залишайте полум’я без нагляду;

- не слід сушити над запаленою газовою плитою ніякого одягу - він пересохне і спалахне;

- не залишайте без нагляду розпалені печі та включені електронагрівальні прилади;

- не залишайте дітей без нагляду біля водойм та слідкуйте чим вони граються вдома;

- не пірнайте у воду у невідомих місцях;

- не паліть у ліжку;

- не захаращуйте підвали сміттям, вхідні двері зачиняйте на надійні замки;

Знання елементарних правил пожежної безпеки допоможе уникнути загорання, а знання першочергових дій у разі пожежі - допоможе зберегти життя!

 

З огляду на вищевикладене та виконання вимог Головного управління ДСНС України у Київській області від 29 травня 2019 року № 66/14/7576, з метою зменшення кількості пожеж, загибелі та травмування людей на них,  Бородянський районний відділ ГУ ДСНС України у Київській області надсилає дану експрес-інформацію для інформування працівників відомств та проведення роз’яснювальної роботи в трудових колективах, розміщення на сайтах та інтернет-сторінках, транслювання аудіозверненнь, публікації  у місцевих засобах масової інформації.

 

 

Начальник Бородянського РВ

ГУ ДСНС України у Київській області

полковник служби цивільного захисту

 

В.О. Дараган

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь