Пісківська громада

Київська область, Бучанський район

ДО ВІДОМА ГРОМАДЯН, ЯКІ ОТРИМУЮТЬ СОЦІАЛЬНІ ДОПОМОГИ

Дата: 06.08.2020 13:25
Кількість переглядів: 1804

І. Міністерство соціальної політики інформує щодо питань реалізації постанови Кабінету Міністрів України № 632 від 22 липня 2020 року „Деякі питання виплати державної соціальної допомоги” (далі - Постанова № 632).

Відповідно до пункту 2 Постанови № 632 встановлено, що з 1 липня 2020 року призначення і виплата державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та допомоги на дітей одиноким матерям особам, у яких закінчився строк таких виплат у березні — червні 2020 р., здійснюється лише після подання нової заяви з необхідними документами та декларації про доходи та майновий стан осіб, які звернулися за призначенням усіх видів соціальної допомоги.

Таким чином отримувачем державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та допомоги на дітей одиноким матерям подаються дві заяви з необхідними документами:

  • заява та необхідні документи для проведення перерахунку виплаченої державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям та допомоги на дітей одиноким матерям, за нормами, які діяли до 1 липня 2020 року (у тих випадках, коли виплату було продовжено в межах березня - червня 2020 року без особистого звернення особи із заявою та необхідними документами);
  • заява та необхідні документи для проведення призначення зазначених видів допомоги, за нормами, які діють з 1 липня 2020 року.

Фото без опису

ІІ. Про завершення програми щодо виплати допомоги на дітей фізичним особам - підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників податків

 

Міністерство соціальної політики повідомляє, що 22.07.2020 Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 641 „Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби СOVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СоV-2”.

Відповідно до зазначеної постанови з 01.09.2020 буде завершено програму щодо виплати допомоги на дітей згідно Порядку виплати допомоги на дітей фізичним особам - підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.04.2020 № 329 „Деякі питання соціальної підтримки сімей з дітьми”.

 

Враховуючи зазначене, заяви про призначення допомоги на дітей, які будуть надходити після 31.08.2020, не приймаються для опрацювання.

 

Водночас, за зверненнями, які надійдуть до 31.08.2020, мають бути подані до 10.09.2020 заявки щодо потреби в бюджетних коштах для виплати допомоги на дітей для проведення виплати у вересні поточного року.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь