Пісківська громада

Київська область, Бучанський район

НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ ОЧІКУЄТЬСЯ ПІДПИСАННЯ МЕМОРАНДУМУ ПРО НЕЗМІННІСТЬ ТАРИФІВ НА ТЕПЛО Й ГАРЯЧУ ВОДУ

Дата: 28.01.2021 09:07
Кількість переглядів: 400

Україна демонтує залишки радянської системи тарифоутворення й рухається до відкритого ринку — найбільш справедливого інструменту встановлення вартості послуг, тарифів та цін. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль 25 січня під час засідання погоджувальної ради у Парламенті.

Як наголосив Денис Шмигаль, повноцінна робота всіх ринків — електроенергії, ринку газу, ринку комунальних послуг — це фундаментальна реформа, яку провадить Уряд.

Прем’єр-міністр зазначив, що ринкова ціна на газ формується на світових біржах та розраховується на українській біржі.

«Наприклад, улітку після запровадження ринку газу ціни коливалися менше 3 тисяч гривень за тисячу кубометрів. А протягом вересня-жовтня можна було укласти річний договір із НАК «Нафтогаз» за ціною 4,70 грн за кубометр. Декілька десятків тисяч людей скористалися цією можливістю і сплачуватимуть цю ціну протягом року», — підкреслив Прем’єр-міністр.

Водночас, ринок сьогодні перебуває в процесі формування і місячний продукт не є справедливим для окремих категорій громадян. Тому Уряд ухвалив рішення про граничне обмеження ринкової ціни газу в Україні на рівні 6,99 грн за кубічний метр.

Як зазначав раніше голова Київської облдержадміністрації Василь Володін: «Це обмеження діятиме з 1 лютого і доти, поки це буде потрібно в цьому опалювальному сезоні. Ціна газу коштуватиме не дорожче 6,99 грн за кубічний метр з ПДВ.

Наразі Уряд проводить консультації з НКРЕКП, народними депутатами й постачальниками газу про використання газзбутами річного продукту за замовчанням, що дасть змогу українцям легко прогнозувати та розраховувати свої витрати.

Також ухвалено рішення НКРЕКП щодо зменшення тарифу на розподіл газу вже для 14 облгазів. Затверджений граничний тариф 1,79 грн за кубічний метр, який діє на території всієї України.

Крім того, Прем’єр-міністр повідомив, що готується меморандум, який стосується тарифів на централізоване опалення й гаряче водопостачання. Над його розробленням працює Уряд спільно з профільним комітетом Верховної Ради, народними депутатами, Офісом Президента, Асоціацією міст України. Підписання меморандуму має відбутися вже найближчим часом.

Підготовлено за матеріалами Кабінету Міністрів України


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь