Пісківська громада

Київська область, Бучанський район

Про фінансовий ресурс для бюджетів територіальних громад Київщини

Дата: 01.02.2021 15:30
Кількість переглядів: 390

?????? Консультант з бюджетних питань Тетяна Ревенко Київське регіональне відділення Асоціації міст України, яка працює в рамках проекту #ПУЛЬС #USAID, інформує про фінансовий ресурс для бюджетів територіальних громад Київщини.

????? Всі 69 територіальних громад Київської області затвердили бюджети на 2021 рік і є суб’єктами міжбюджетних відносини з державним бюджетом України та включені до системи горизонтального вирівнювання податкоспроможності місцевих бюджетів. Так, 26 з них отримають базову дотацію у розмірі майже 190 млн грн, а з бюджетів 33, більш «заможних» територіальних громад, до державного бюджету буде вилучено більше 1 млрд грн реверсної дотації.

????????? Освітня субвенція, що надійде до бюджетів територіальних громад та буде використана на виплату заробітної плати педагогічним працівникам, становить 4,8 млрд грн. ????А ще 1,3 млрд грн закладені в державному бюджеті для Київської області і мають бути також розподілені між бюджетами місцевого самоврядування, зокрема, на будівництво, реконструкцію, ремонт і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах (873,6 млн грн), ????????? додаткова дотація на здійснення переданих з державного бюджету видатків на утримання закладів освіти та охорони здоров’я (265,9 млн грн).

???? Крім того, за видатками державного бюджету передбачені кошти на реалізацію проєктів регіонального розвитку (#ДФРР) у розмірі 4,5 млрд грн, 80% яких буде розподілено між регіонами України пропорційно кількості жителів, що для Київської області становитиме 153 млн грн та 6 млрд грн субвенції на соціально-економічний розвиток окремих територій, а для Київщини це близько 200 млн грн. Органи місцевого самоврядування зможуть залучити додаткові кошти на розвиток своїх громад, за умови підготовки та подання на конкурс якісних розвиткових проєктів.

???? Ще 5 млрд грн будуть розподілені головними розпорядниками коштів – центральними органами виконавчої влади за порядками та умовами, затвердженими Урядом. Зокрема, 1421 млн грн – на «Нову українську школу», 1000 млн грн - на програму «Спроможна школа для кращих результатів», 1000 млн грн – на протиковідні заходи у закладах середньої освіти, 231 млн грн – на розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг, 500 млн грн – на підвищення доступності широкосмугового інтернету в сільській місцевості, 500 млн грн – на розвиток спортивної інфраструктури, 150 млн грн – на створення центрів сучасної професійної освіти, 200 млн грн – на створення центрів культурних послуг.

Це додаткові кошти, які можуть бути використані територіальними громадами для свого розвитку, підвищення якості надання послуг, покращення інфраструктури.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь