Пісківська громада

Київська область, Бучанський район

8 травня – День пам’яті та примирення

Дата: 08.05.2021 15:44
Кількість переглядів: 930

Сьогодні, 8 травня, згідно Указу Президента від 24.03.2015 № 169/2015 в Україні відзначається День пам’яті та примирення. В цей день ми вшановуємо подвиг українського народу у Другій світовій війні проти жорстокого нациського режиму.

Ми присвячуємо цей день кожному з тих,  чиї життя було раптово обірвані насильством світового масштабу. Схиляємо голови у пам’ять про тих, хто загинув на фронтах, в окопах, став випадковим заручником та учасником кривавих розправ чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.

Мир на Землі – найбільша цінність. І розуміємо ми її завдяки визначним подвигам наших воїнів під час Другої світової та сьогодні, коли Україна знову бореться з агресором. В цей день українці вшановують пам’ять кожного, хто відважно воював проти нацизму, покладаючи життя за права та свободи людей. Друга світова війна є найжорстокішою та найкривавішою в історії. Героїзм та жертовність наших людей – це болюче нагадування про те, як легко втратити мир і як важко знову його здобути. Пам’ятаймо це!

Нині, як і в роки Другої світової війни, Україна знову стикнулась з агресією, що посягає на цілісність наших територій та намагається зруйнувати міжнародну систему безпеки у всьому світі. Ця боротьба триває більше 7 років і ми, як і більш ніж 75 років тому, знову боронимо право жити вільно. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного агресивного сусіда-злочинця. Міць наших збройних сил непорушна і ми, як люди, які живуть на мирних територіях, маємо підтримувати солдатів і словом, і ділом.

Ми добре знаємо ціну війни, тому плекаймо мир.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь