Пісківська громада

Київська область, Бучанський район

З Днем матері!

Дата: 09.05.2021 15:46
Кількість переглядів: 1170

У житті кожної людини величезну роль відіграє мама.Для підтримки і шанування всіх мам світу запроваджено Міжнародний День матері. У цей день заведено вітати і робити подарунки всім мамам і вагітним жінкам. Це свято відзначається в понад 40 країнах світу.

В Україні святкують у другу неділю травня. Цього року День матері припав на  9 травня і збігається з Днем Перемоги.

Трохи з історії свята.День пошановування мам походить з давньогрецького культу матері. Як свято День матері вперше був підтриманий активісткою Джулією Уорд Хоув в 1872 році, але не став популярним. У 1907 про свято заговорили знову. Американка Анна Джарвіс виступила з ініціативою вітати матерів, і звернулася в державні установи з пропозицією встановити таке свято. У 1910 році штат Віргінія перший визнав День Матері офіційним святом. У 1914 році другу неділю травня було оголошено національним святом матерів. Слідом за США свято також визнали в інших країнах, в тому числі і в Україні.

У цей день прийнято вітати всіх матерів незалежно від віку, дякувати їм за материнську любов і турботу. Мамам дарують квіти, листівки та подарунки, приїжджають до них в гості. Якщо ви живете далеко від мами  - не забудьте привітати її хоча б телефоном, нехай жодна мама не залишиться без турботи і підримки!

Особливі вітання в цей день для матерів загиблих воїнів та подяка їм за виховання гідних синів.Ми всі в неоплатному боргу перед ними.

Бути мамою — задача не з простих. З мами починається життя і саме  матуся закладає основні ментальні, емоційні, інтелектуальні цеглинки у формування особистості. А відтак, без сумніву саме мама стоїть у витоків величі цивілізації та рухає світом в глобальному сенсі. 

Вітаємо всіх Матусь громади. Бажаємо миру, доброго здоров‘я та безкінечної наснаги. Будьте щасливими! Так ви плекатимете в дітях їх кращі якості. З Днем матері!


Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь