Пісківська громада

Київська область, Бучанський район

22 червня — День скорботи та вшанування пам’яті жертв війни в Україні під час Другої світової війни

Дата: 22.06.2021 16:49
Кількість переглядів: 703

22 червня — День скорботи та вшанування пам’яті жертв війни в Україні під час Другої світової війни.

Війна — історія про відсутність жодних правил та принципів. Попри таємну угоду про ненапад (пакт Молотова-Ріббентропа 1939 року) та тісну військово-економічну взаємодію між Німеччиною та СРСР, 22 червня 1941 року нациська Німеччина зухвало нападає на радянські частини по всій лінії кордону від Балтійського до Чорного моря. Протягом наступних 4 років жорстокого протистояння, Україна зазнає чи не найбільших втрат. За різними оцінками, в нашій країні загинуло від 8 до 10 мільйонів людей, з них цивільного населення близько 5 млн, 2,2 мільйона було вивезено на примусові роботи до нацистської Німеччини, 10 мільйонів втратило притулок. На цілковиті руїни перетворилося понад 700 міст та селищ міського типу, майже 30 тисяч сіл. 22 червня — День скорботи і вшанування пам’яті жертв Другої світової війни. Це день початку війни, яка забрала життя кожного п’ятого українця.

Сьогодні, селищний голова  Володимир Луцков разом з заступником, староста та депутати громади віддали шану полеглим українцям хвилиною мовчання і покладанням квітів біля пам’ятників загиблих.

Також, спеціально до Дня вшанування пам’яті в парку «Молодіжний» було організовано і проведено тематичний конкурс дитячих малюнків фарбами та малюнків на асфальті. Серед конкурсних робіт були представлені картини Творчих майстерень Пісківського СБК та студії «Чарівний пензлик». Кращим малюнком на асфальті було визнано творчі імпровізації дітей Пешко Людмили.

Дякуємо дорослим, які плекають в дітях знання та шану до історії нашої держави. Вічна пам'ять загиблим. Честь і слава живим героям!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь