Пісківська громада

Київська область, Бучанський район

ІНФОРМАЦІЯ ПРО ВАКЦИНАЦІЮ

Дата: 12.08.2021 16:05
Кількість переглядів: 1136

Вакцинація посилює колективний імунітет та на сьогодні є єдиним шляхом подолання пандемії COVID-19.

Наразі в Україні проводиться 5 етап вакцинації людей і ось кілька вагомих аргументів на користь вакцинування :

  • Усього з початку кампанії з вакцинації проведено 4 539 197 щеплень. 2 920 068 українців отримали безпечні й ефективні щеплення від COVID-19, з них отримали першу дозу – 2 920 066 людей, завершили вакцинацію (отримали дві дози) – 1 619 131 (станом на 22.07). Це медики, освітяни, військові, соцпрацівники, літні люди та інші українці, які є відповідальними й власним прикладом показали, що необхідно вакцинуватись.
  • Україна постійно нарощує темпи вакцинації та робить щеплення доступними для нових цільових груп. Так, у червні в Україні здійснили майже в чотири рази більше щеплень ніж у травні, відповідно 1,5 млн та майже 409 тис.щеплень. А за 16 дні влипня проведено вже 1,3 млн.
  • Небезпечний штам “Дельта” загрожує українцям. Європою вже шириться штамм коронавірусу SARS-CoV-2 “Дельта”, який спричиняє складніший перебіг COVID-19. Країни ЄС починають посилювати карантинні норми та вводити новіобмеження.

Пам’ятайте, щеплення проти COVID-19 ефективно запобігають тяжкому перебігу хвороби й рятують життя. За оперативними даними страждає невакциноване населення.

Наприклад, у США 16 липня повідомили, щопонад 97% людей, яких зараз госпіталізують із COVID-19 — невакциновані.

У зоні найвищог оризику важкогоперебігу та смерті від COVID-19 люди 60+, люди із супутніми захворюваннями, як-от цукровий діабет, серцево-судинні, онкологічні захворювання та ті, хто щоденно контактує з великою кількістю людей, наприклад медики, освітяни, працівники державнихорганів.

Вони вже можуть вакцинуватись, тому ми наполегливо рекомендуємо цим группам захиститись від COVID-19 якомога швидше.

  • Якщо ви вже щепились, ваша допомога необхідна, щоб захистити інших від COVID-19. Допоможіть людям, про яких ви піклуєтеся, знайти найближчий до них пункт вакцинації та записатись на щеплення. Час об’єднати зусилля, щоб захистити всіх від COVID-19.
  • Ключова мета Міністерства охорони здоров’я та наших партнерів — захищати від COVID-19 все більше українців. Саме тому з початку червня по всій Україні відкриваються центри масової вакцинації, де кожен охочий зможе вакцинуватись. За ініціативи місцевої влади, так і центри можна відкривати у кожному населеному пункті.
  • Якщо ви не байдужі до свого здоров’я, піклуєтесь про своїх рідних та близьких, не хочете тижнями лікуватись і довго відновлюватись після COVID-19, вакцинуйтесь вже зараз! Усі вакцини які використовуються в Україні затверджені ВООЗ для екстреного застосування.
  • Фото без описуВи можете вакцинуватись у найближчому центрі масової вакцинації чи пункті щеплень. Актуальний перелік та контакти є на офіційному сайті vaccination.covid19.gov.ua або за номером контакт-центру 0 800 60 20 19. Якщо ви організований колектив(50 та більшк людей), запишіться за номером контакт-центру 0 800 60 20 19 і до вас приїде мобільна бригада. Інші професійні групи попередніх етапів також щеплюють мобільні бригади.

Оберіть родину. Дізнайтеся більше про вакцини проти COVID-19, щоб уберегти себе та близьких на офіційних джерелах: сайті vaccination.covid19.gov.ua та за номером контакт-центру 0 800 60 20 19.

Оберітьздоров’я. Дізнайтеся більше про щеплення від COVID-19 і захистіть своєздоров’я.

Оберіть свободу. Щеплення проти COVID-19 допомагають нам повернутися до улюблених справ і знову зустрітися з дорогими людьми.

Міністерство охорони здоров'я України.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь