Пісківська громада

Київська область, Бучанський район

КОРОНАВІРУС: ПРОФІЛАКТИКА ІНФІКУВАННЯ І ПОШИРЕННЯ

Дата: 06.10.2021 15:49
Кількість переглядів: 366

Фото без опису

Прогнози експертів та динаміка епідемічної ситуації на території України, пов'язаної із гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, свідчать про те, що зростання інфекційного захворювання припадає на осінь (друга половина жовтня – кінець листопада) та весну (березень-квітень). Ці періоди є найбільш напруженими щодо епідемії.

Серед основних симптомів небезпечного захворбвання спостерігаються: 

  • лихоманка
  • сухий кашель
  • втома
  • ускладнене дихання
  • біль в м’язах
  • біль в горлі
  • головний біль
  • озноб
  • нудота та блювання 
  • закладеність носу
  • почервоніння та запалення очей

Якщо ви відчули симптоми, перебуваючи вдома, залишайтеся вдома.

Якщо ви відчули перші симптоми коронавіруса, перебуваючи на роботі, повідомте про це свого роботодавця (необхідно заздалегідь знати, кого в цьому випадку ви повинні проінформувати) і вирушайте додому. В очікуванні транспорту, який доставить вас додому, тримайтеся від інших людей на відстані не менше 2 метрів.

Зателефонуйте своєму сімейному лікарю. Дотримуйтесь рекомендації щодо самоізоляції, в тому числі по відношенню до всіх, хто з вами проживає.

Якщо відчуєте погіршення стану, негайно зверніться до лікаря!

На робочих місцях слід встановити режим частого прибирання та дезінфекції поверхонь, виробничого обладнання, інструментів, механізмів управління, рукояток, клавіатури, сенсорних екранів, телефонів, офісного обладнання, а також дверей, поручнів та меблів.

Щоб видалити всі сліди вірусу, необхідно проводити очищення поверхонь спиртом, перекисом водню і засобами, які містять хлор в досить високих концентраціях (не менше 62-71% етанолу, 0,5% перекису водню або 0,1% гіпохлориту натрію) не менше 1 хвилини.

Вакцинація проти COVID-19 в Україні відбувається силами мобільних бригад з імунізації, пунктів щеплень та центрів масової вакцинації.

Перелік центрів масової вакцинації та пунктів щеплень шукайте за посиланням: https://list.covid19.gov.ua/

Пам’ятайте, вакцинація убезпечить вас від важкого перебігу хвороби, госпіталізації чи смерті від COVID-19. Записуйтеся на щеплення щоб вберегти своє життя і здоров’я, а також – людей поруч.

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 можна через свого сімейного лікаря, або ж зателефонувати безпосередньо до реєстратури медичного закладу, де діє пункт щеплення. Організовані колективи з понад 50 охочими щепитися можуть телефонувати за номером контакт-центру 0 800 60 2019.

Дізнавайтеся більше про заходи протидії COVID-19 за номером контакт- центру 0 800 60 20 19 та на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Бережіть себе та рідних! 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь