Пісківська громада

Київська область, Бучанський район

День державності

Дата: 28.07.2022 16:16
Кількість переглядів: 590

Сьогодні, 28 липня в Україні вперше відзначається День державності. Про що це свято?

День державності України має глибоке історичне коріння. Свято співпало з історичною для українців датою – Днем хрещення Київської Русі-України, а також днем пам’яті святого князя Володимира Великого.

Ця пам'ятна дата покликана звернути увагу суспільства на традиції українського державотворення, які мають понад тисячолітню історію. Адже в умовах інформаційної війни, коли агресор маніпулює історією, пам’ять про сторінки минулого є надзвичайно важливою.

День української державності має протистояти фейковому образу, який просуває росія. Оскільки в системі дезінформації москви українці нібито не є окремим народом, а виступають лише складовою частиною «триєдиного російського народу».

Відтак, День Української Державності буде утверджувати зв'язок українців, які живуть тепер, з багатьма поколіннями нашого народу. Понад тисячу років державотворчому досвіду українців, нашій культурі, нашій самобутності, українському характеру.

У своєму відеозверненні президент Зеленський сказав так: « Починається важливий тиждень, коли ми вперше відзначимо День Української Державності 28 липня. У час такої жорстокої війни, на шостому її місяці. Після восьми років війни на Донбасі.

Але відзначимо. Попри все. Бо українців не зламати. Після всього, що пройшов наш народ, після всього, чого ми навчилися за століття, українці ніколи не віддадуть незалежності».

Тримаймося, дорогі українці. Переможемо обов’язково.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь