Пісківська громада

Київська область, Бучанський район

Звернення до духовенства та вірян  Української Православної Церкви Пісківської громади

Дата: 11.08.2022 10:32
Кількість переглядів: 584

З метою захисту національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, запобігання колабораціонізму, припинення розпалювання міжконфесійної ворожнечі та дестабілізації релігійного середовища в Україні та громаді,  забезпечення історичної та соціальної справедливості в умовах воєнного стану в Україні  Пісківська селищна рада на XXV черговій сесії прийняла рішення звернутися до православних вірян, які відвідують храми УПЦ в громаді  та духовенства УПЦ.

 

Шановні мешканці Пісківської громади, духовенство та віряни  Української Православної Церкви в нашій громаді!

Хочемо звернутися до вас із закликом добровільно та усвідомлено виконати свій громадянський та канонічний обов’язок і зробити вибір на користь нашої Церкви та України, яка піддалася підлій, підступній та жорстокій агресії з боку російської федерації.

Злочини цієї варварської держави переповнюють чашу страждань українського народу. Немає християнського та людського прощення звірячим вбивствам, цинічному насильству щодо цивільних громадян та ні в чому не винних дітей у Бучі, Гостомелі, Ірпені, Маріуполі, Харкові, Чернігові та в десятках інших міст та сіл України. Крається серце, коли везуть додому  у домовинах наш цвіт держави - захисників Вітчизни, що загинули в боях з дикою російською ордою. Все це відбувається також і з «благословення» так званого патріарха Московського Кіріла «Гундяєва».

Попри численні випадки руйнувань храмів від російських обстрілів, загибелі священиків та вірян від рук російських агресорів, щось  не чути благань «патріарха» до військового злочинця Путіна про припинення вогню, не чути від нього молитов за український народ, а навпаки - він освячує це беззаконня. То хіба можна вважати своїм керівником і духовним пастирем особу, що виправдовує нелюдські злочини? Хіба можна перебувати в євхаристичній єдності із організацією, що молитовно підтримує холоднокровних убивць і ґвалтівників, сатанинське безумство і геноцид українців? Православна церква московського патріархату в Україні упродовж свого існування виступала знаряддям зросійщення українського народу і досі залишається провідною інформаційною силою у війні, яку веде московія проти України.

Для прикриття антидержавної та антиукраїнської діяльності Російська православна церква в Україні підступно заховалася під назвою «Українська православна церква». Внаслідок цієї умисної маніпуляції мільйони українців ошукано, оскільки вони переконані, що ходять до української церкви. Перебування в молитовній та євхаристичній єдності з московським патріархатом, навіть після прийняття рішення не поминати за Божественною літургією ім’я патріарха Московського Кіріла, виставляє вірних УПЦ перед їхніми друзями, родичами та побратимами ворожими колабораціоністами та зрадниками. Хіба ви цього заслуговуєте?

Вважаємо всі ці питання далеко не риторичними. Сьогодні пролягла чітка межа між Добром і Злом. Визначтеся, шановні віряни, на чиєму ви боці. Десятки громад, низка монастирів у різних областях України це вже зробили.  Чи не пора і вам піднести спільну молитву нашою рідною українською мовою до Всевишнього? Ці молитви за Україну, за її захисників, за всіх українців - обов’язково дійдуть до його Престолу.

У цей нелегкий час ми бачимо, як об’єднуються люди, партії, різні громадські рухи для того, щоб працювати на благо перемоги. Тому і священнослужителі, ті, хто є прикладом для людей, проповідують любов один до одного, мають показати приклад іншим й об’єднатись в єдине ціле для спільної мети. Переконливо просимо духовенство та парафіян Української Православної Церкви нашої громади  відкинути усілякі чвари та об’єднатися довкола Православної Церкви України, правонаступниці Київської митрополії, чи інших християнських церков, які наслідують українську позицію, довкола нашої Держави та людей, довкола правди та справедливості.

За нами правда, а за ким правда, за тим і Бог. Слава Україні!

 

Депутати Пісківської селищної ради восьмого скликання.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь