Пісківська громада

Київська область, Бучанський район

Державна податкова служба інформує

Дата: 27.09.2022 15:54
Кількість переглядів: 240

Чи потрібно суб’єкту господарювання подавати повідомлення за ф. № 20-ОПП, якщо до внесення запису в ЄДР про припинення господарської діяльності не повідомлено контролюючий орган про закриття об’єктів оподаткування, однак в ЕК оновилась інформація про закриття

Бородянська ДПІ наголошує, що відповідно до пункту 63.3 статті 63 Податкового кодексу України та п. 8.1 розд. VIII Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 № 1588, платник податків зобов’язаний повідомляти про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, контролюючий орган за основним місцем обліку.  

Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП подається протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків.

У разі закриття об’єкта оподаткування, об’єкта, пов’язаного з оподаткуванням або через який провадиться діяльність, у тому числі внаслідок припинення діяльності платника податків, повідомлення за ф. № 20-ОПП подається з оновленою інформацією про такий об’єкт, при цьому розділ 3 повідомлення за ф. № 20-ОПП заповнюється одним рядком наступним чином:

у графі 2 «Код ознаки надання інформації» вказується значення «6 - закриття об’єкта оподаткування»;

графи 3-10 та 12 заповнюються згідно з Пам’яткою для заповнення розділу 3 повідомлення за формою № 20-ОПП. передбаченою у додатку до повідомлення за ф. № 20-ОПП;

графа 11 не заповнюється.

Платник податків, який припиняється, до подання до державного реєстратора документів щодо припинення, повинен повідомити контролюючий орган про закриття об’єктів оподаткування шляхом надання повідомлення за ф. № 20-ОПП на підставі якого закриваються об’єкти оподаткування, які перебувають на обліку в контролюючих органах.

Дані про закриття об’єктів оподаткування відображаються в Електронному кабінеті.
     У разі припинення платника податків за яким в контролюючих органах обліковуються не закриті об’єкти оподаткування і відсутнє повідомлення за           ф. № 20-ОПП про їх закриття, такі об’єкти закриваються датою припинення платника податку, яка відповідає даті запису про проведення державної реєстрації припинення в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань.

Якщо в приватній частині Електронного кабінету наявна інформація про закриття об’єктів оподаткування, то повідомлення за ф. № 20-ОПП по таких об’єктах оподаткування подавати не потрібно.

      

Як нараховується єдиний внесок на заробітну плату працівникам, які працюють за трудовим договором з нефіксованим робочим часом?

 

Бородянська ДПІ нагадує, що частиною п’ятою статті 8 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями визначено, що єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування для платників єдиного внеску (крім пільгових категорій) встановлюється у розмірі 22 відс. до визначеної ст. 7 Закону № 2464 бази нарахування єдиного внеску.

У разі якщо база нарахування єдиного внеску не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід, сума єдиного внеску розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід (прибуток), та ставки єдиного внеску.

При нарахуванні заробітної плати (доходів) працівникам, які працюють за трудовим договором з нефіксованим робочим часом, ставка єдиного внеску, встановлена частиною п’ятою ст. 8 Закону № 2464 застосовується до визначеної бази нарахування незалежно від її розміру.

Нагадаємо, відповідно до ст. 21 прим. 1 глави 1 Кодексу законів про працю України від 10 грудня 1971 року № 322-VІІІ із змінами та доповненнями трудовий договір з нефіксованим робочим часом – це особливий вид трудового договору, умовами якого не встановлено конкретний час виконання роботи, обов’язок працівника виконувати яку виникає виключно у разі надання роботодавцем передбаченої цим трудовим договором роботи без гарантування того, що така робота буде надаватися постійно, але з дотриманням умов оплати праці, передбачених ст. 21 прим. 1 КЗпП.

Заробітна плата виплачується працівникові, який виконує роботу на підставі трудового договору з нефіксованим робочим часом, за фактично відпрацьований час.


Фото без опису

                                                                                       

                                                                                                                                           


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь