Пісківська громада

Київська область, Бучанський район

До уваги суб’єктів господарювання, майно яких зазнало ушкоджень внаслідок військової агресії!

Дата: 08.02.2023 10:12
Кількість переглядів: 511

             Відповідно до Порядку визначення шкоди та збитків, завданих Україні внаслідок збройної агресії Російської Федерації, затвердженого постановою КМУ від 20 березня 2022 року № 326 визначення шкоди та збитків за здійснюється відповідно до Методики визначення шкоди та обсягу збитків, завданих підприємствам, установам та організаціям усіх форм власності внаслідок знищення та пошкодження їх майна у зв’язку із збройною агресією Російської Федерації, а також, упущеної вигоди від неможливості чи перешкод у провадженні господарської діяльності, яка затверджена спільним наказом Мінекономіки та Фонду державного майна України від 18 жовтня 2022 року № 3904/1223 за погодженням з Мінреінтеграції та зареєстрована в Міністерстві юстиції України 02 грудня 2022 року за № 1522/38858 (далі – Методика), що додається.

Дана Методика визначає необхідність проведення оцінки збитків, завданих внаслідок збройної агресії, шляхом здійснення незалежної оцінки збитків або судової експертизи (експертного дослідження).

Орієнтовний перелік документів, що можуть використовуватись під час оцінки збитків, розміщений на сайті Фонду державного майна України за посиланням https://bit.ly/3Y4HEzW.

Відповідно до Методики незалежна оцінка збитків проводиться суб’єктами оціночної діяльності – суб’єктами господарювання, визнаними Законом України «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні», з дотриманням національних та міжнародних стандартів оцінки, з урахуванням особливостей, що визначені Методикою. Незалежна оцінка збитків проводиться на підставі договору між суб'єктом оціночної діяльності та замовником такої оцінки, в якому встановлюється дата оцінки. Судова експертиза (експертне дослідження), що пов'язана з оцінкою збитків, та діяльність судових експертів, що пов'язана з оцінкою майна, здійснюється на умовах і в порядку, передбачених Законом України «Про судову експертизу», з урахуванням особливостей методичного регулювання оцінки збитків, спричинених втратою, руйнуванням та пошкодженням майна державної, комунальної та приватної форм власності в ході збройної агресії, визначених Методикою.

Оцінку здійснюють за трьома напрямами:

  • визначення розміру реальних збитків;
  • оцінка (визначення розміру) упущеної вигоди (неотриманого прибутку);
  • оцінки (визначення розміру) потреб у відновленні майна.

За умовну грошову одиницю при проведені оцінки приймають долар США. Отриманий результат в еквіваленті умовної грошової одиниці переводять у гривневий еквівалент за курсом Національного банку України на дату оцінки.

 Оплата робіт з проведення незалежної оцінки збитків, судової експертизи (експертного дослідження) та рецензування звітів про оцінку збитків у разі їх рецензування експертними радами здійснюється за кошти підприємств, установ, організацій, фізичних осіб або інших джерел, що не заборонені законодавством.

Методика визначення шкоди та обсягу збитків, завданих підприємствам, установам та організаціям усіх форм власності внаслідок знищення та пошкодження їх майна у зв’язку із збройною агресією Російської Федерації, а також, упущеної вигоди від неможливості чи перешкод у провадженні господарської діяльності

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь