Пісківська громада

Київська область, Бучанський район

Положення про акти обстеження та інші документи, що складають депутати і уповноважені особи селищної ради

Дата: 20.02.2023 14:48
Кількість переглядів: 2539

 

ЗАТВЕРДЖЕНО:
рішенням селищної ради
від 14.02.2023. № 15 /34 – VIII

 

ПОЛОЖЕННЯ
про акти обстеження та інші документи, що складають депутати і уповноважені особи селищної ради

1.Загальні положення

1.1. Положення розроблене відповідно до ст. 10, 11 Закону України “Про статус депутатів місцевих рад”, ст. 25, 49 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ч.2 ст.4 Європейської хартії місцевого самоврядування

1.2. Депутат селищної ради (далі депутат), староста Мигалківського старостинського округу №1 або інша уповноважена окремим рішенням селищної ради особа, може особисто складати акти обстеження чи бути запрошеним при складанні інших актів обстеження, документів в т.ч. характеристик за місцем проживання.

1.3. Депутат селищної  ради складає «Акт обстеження» жителя відповідного до округу, в якому його було обрано.

1.4. Староста може складати акт обстеження жителя відповідного старостинського округу.

1.5. Депутат чи староста може, на прохання жителя округу, надати характеристику за місцем проживання для представлення за місцем вимоги.

1.6. Депутат чи староста може брати участь у складанні інших актів обстежень, що проводять органи соціального захисту населення, правоохоронні органи чи інші органи місцевого самоврядування та  органи  державної виконавчої влади.

1.7. За дорученням депутата складати чи брати участь у складанні відповідних документів може його помічник – консультант (далі помічник-консультант).

1.8. За погодженням депутата відповідного округу обстежуваного, акт обстеження або характеристику може складати  депутат селищної ради з іншого округу.

1.9. Підпис депутата селищної ради чи старости на вказаних документах підтверджується особистим підписом секретаря селищної ради, у разі його  відсутності – секретарем Виконкому ради та завіряється гербовою печаткою Пісківської селищної ради.

1.10. Староста та депутат несуть відповідальність (в т.ч. за дії свого помічника – консультанта) за достовірність внесеної до акту обстеження інформації згідно чинного законодавства.

1.11. Акт обстеження, складений депутатом ради чи старостою набуває чинності з дня його підписання та скріплення гербовою печаткою ради. Термін дії акту обстеження -  6 місяців з дня складання.

1.12. Всі акти, характеристики складаються на підставі документів що засвідчують особу, місце її реєстрації та фактичного проживання, а також, даних будинкової книги та господарського обліку.

2.Акти обстеження які депутат чи староста складати зобов’язаний:

2.1.  Депутат чи староста зобов’язаний складати акт обстеження у наступних випадках:

2.1.1 для оформлення опікунства чи надання допомоги по опікунстві – спільно з представником відділу соціального захисту населення Виконкому ради та/або Служби у справах дітей;

2.1.2 у випадку,  якщо обстежуваному чи членам його сім’ї необхідна матеріальна або грошова допомога в зв’язку із хворобою, стихійним лихом, руйнуванням тощо;

2.1.3 по здійсненню догляду за немічними громадянами чи при влаштуванні одиноких немічних громадян у відповідні інтернати, будинки тощо - спільно з представником відділу соціального захисту населення Виконкому ради;

2.1.4 для підтвердження місця фактичного проживання (перебування) чи не проживання обстежуваного;

2.1.5 про наявність у господарстві обстежуваного на відповідну дату молодняка великої рогатої худоби, птиці тощо;

2.1.6 для опису квартирно-житлових умов проживання обстежуваного чи його сім’ї - спільно з представником відділу соціального захисту населення Виконкому ради, Служби у справах дітей, представниками правоохоронних органів;

2.1.7. для отримання допомоги на поховання непрацюючої особи працездатного віку в якої відсутня реєстрація місця проживання;

2.1.8. для призначення та отримання пенсії за місцем фактичного проживання заявника;

2.1.9. для підтвердження факту спільного проживання та перебування на утримані померлого;

2.1.10. для підтвердження факту спільного проживання та перебування на утримані неповнолітніх дітей;

2.1.11. про наявність у господарстві обстежуваного на відповідну дату пічного опалення та/або кухонного вогнища на твердому паливі.

2.2. Акт обстеження складається на громадянина, якщо він зареєстрований, або фактично проживає за даною адресою та має документи на право власності на відповідне житло, або ж, у присутності власника житла, якщо заявник не є власником.

2.3. У випадку, коли акт обстеження складає помічник-консультант депутата, в кінці акту обстеження (вище підпису депутата) ставиться його підпис і прописуються прізвище та ініціали.

2.4. Акт обстеження має встановлений зразок (додається). В окремих випадках депутатам ради та старості надається право складати акти довільної форми.

2.5. Акт обстеження складається не пізніше п’яти  діб з моменту звернення обстежуваного, крім випадків хвороби або довготривалої (з поважних причин) відсутності депутата у громаді.

3.У яких випадках депутат чи староста має право відмовитися від складання акту обстеження чи інших документів.

3.1. Якщо депутат чи староста не впевнений у достовірності наданої інформації необхідної для заповнення акту обстеження (іншого документу).

3.2. Якщо обстежуваний не надає всю необхідну інформацію.

3.3. Якщо дані, які необхідно внести до акту обстеження (іншого документу), обстежуваний не може підтвердити.

3.4. Якщо обстежуваний надає завідомо неправдиву інформацію.

3.5. В інших випадках, якщо це суперечить даному Положенню або чинному законодавству.

 

 

Положення про акти обстеження та інші документи, що складають депутати і уповноважені особи селищної ради

АКТ обстеження (нова форма)

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь