Пісківська громада

Київська область, Бучанський район

Щодо перейменування зупинки "Піски"

Дата: 03.03.2023 09:27
Кількість переглядів: 155

До селищної ради звернулася група мешканців селища Пісківка з ініціативою про зміну назви зупинки залізничного транспорту, що знаходиться на території нашої громади, а саме, пропонується порушити питання про перейменувати зупинку «Піски» у «Пісківку». На думку дописувачів, така назва є історичною, більш зрозумілою для оточуючих та відповідає географічній назві селища.

Вікіпедія говорить нам про те, що платформа на території селища була відкрита ще у 1902 році минулого століття, як складова залізниці Київ — Ковель та спочатку була відмічена на картах під назвою блокпост «77 кілометр», очевидно, саме така відстань була від зупинки до Києва пасажирського. Зупинка була електрифікована у 1968 році, і саме з тих пір стала носити назву Піски.

Закон України «Про географічні назви» передбачає, що орган місцевого самоврядування може ініціювати перейменування географічного об’єкта з необхідним обґрунтуванням. Таке перейменування обов’язково має здійснюватись з урахуванням висновку центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері транспорту.

Для того, щоб нам розпочати передбачену законом процедуру перейменування, попередньо необхідно вивчити громадську думку з цього приводу. Чи дійсно є в цьому потреба, чи на часі це?

Просимо всіх, кого це стосується прийняти участь в невеличкому опитуванні та висловити свою думку з цього приводу шляхом голосування.

Форма для голосування

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь