Пісківська громада

Київська область, Бучанський район

Щодо діяльності виробничого підприємства по вул.Ніни Сосніної

Дата: 30.03.2023 12:01
Кількість переглядів: 476

До селищної ради з колективною заявою звернулись мешканці вулиці Ніни Сосніної в смт Пісківка. Їх турбує можливий негативний вплив на їх здоров’я від діяльності деревообробного підприємства на території колишнього ДОК 22, виробничі потужності якого розташовані поряд з житловими будинками. Мешканці скаржаться, що дим і попіл з труб, пил і шум від виробництва заважають їм нормально жити, пил і тирса потрапляють в дихальні шляхи, проблематично також провітрити житлові приміщення, бо продукти згорання забруднюють помешкання.

Аналогічні скарги у приватних повідомленнях отримала і місцевий депутат. Крім того, мешканці прилеглих будинків скаржились на те, що лісовози, які постійно привозять матеріали на підприємство заважають нормальному під’їзду автомобілів до гаражів і до власного подвір’я. Окремі мешканці також скаржилися на те, що працівники працюють на підприємстві не оформлені, висловлювали сумніви щодо сплати податків у місцевий бюджет.

Після візиту на підприємство, телефонної розмови з  керівником та фінансового аналізу з’ясувалося наступне:

 На території, про яку йдеться в скаргах одночасно здійснюють виробничу діяльність два підприємства, що зареєстровані на Вінниччині:

  •  ТОВ «Простор-ВС» (код ЄДРПОУ 35903698), адреса виробничих потужностей: смт Пісківка, вул. Н.Сосніної 2-В. Директор О.Г. Брига, має договір про оренду земельної ділянки для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості. За 2023 підприємство сплатило  21,9 тис. грн орендної плати за землю  та 16,8 тис. грн податку на нерухоме майно, всього 38,7 тис. грн. У 2022 році було спласено 26,6 тис. грн орендної плати за землю.

 

  • ТОВ «ВУДПОІНТ» (код ЄДРПОУ 42704356). Директор О.Г. Брига. Сплатило у 2023 році 553 тис. 549 грн податку на доходи фізичних осіб із заробітної плати. 64% цих платежів, 354,271 тис. грн, надійшло до місцевого бюджету. Зі слів директора, оформлено близько 30 працівників.

 

Щодо дотримання екологічного законодавства, то керівник заперечує шкідливий вплив виробництва на довкілля.

Повідомляємо, що на виконання Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», з метою покращення санітарно-епідемічного стану та попередження правопорушень санітарного та екологічного законодавства було створено  тимчасову комісію для всебічного та об’єктивного вивчення  дотримання умов санітарного та екологічного законодавства ТОВ «Простор-ВС» що здійснює виробничу діяльність на території  Пісківської селищної об’єднаної територіальної громади. Для участі в роботі комісії запрошено представників Держпродспоживслужби, Нацполіції  та ДСНС. Розпорядження №42-ОД від 27.03.2023 року про створення комісії оприлюднено на сайті громади.

Детальний звіт про  результати роботи комісії також  буде оприлюднено. 

Фото без опису

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь