Пісківська громада

Київська область, Бучанський район

ОБ’ЄКТ  НА ТЕРИТОРІЇ ПІСКІВСЬКОЇ ОТГ ОГОЛОШЕНО  ОБ'ЄКТОМ ПРИРОДНО-ЗАПОВІДНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ

Дата: 30.03.2023 15:01
Кількість переглядів: 327

21 березня, під час шістнадцятої сесії Київська обласна рада підтримала подання Київської ОВА та прийняла відповідні рішення щодо створення (оголошення) на Київщині 13 нових територій та об’єктів природно-заповідного фонду України. Про це повідомили в Департаменті екології та природних ресурсів КОДА.

Мова йде про наступні об’єкти:

  • ботанічні пам’ятки природи «Богуславський», «Лісова балка», «Гута» в Білоцерківському районі, «Біла балка», «Бондарів ліс» в Обухівському районі та «Пісківський дуб» у Бучанському районі; 
  • ландшафтні заказники «Синявський», «Чарівні луки» в Білоцерківському районі та «Казковий яр» в Обухівському районі;
  • заповідне урочище «Лісова казка» в Бучанському районі;
  • парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва «Лебедівський» в Бучанському районі;
  • парки-пам’ятки садово-паркового мистецтва «Парк ім. Т. Шевченка» та «Парк Перемоги» в Фастівському районі.

Створені об’єкти мають особливий режим, що визначається сукупністю науково-обґрунтованих екологічних вимог, норм і правил. Вони визначають правовий статус призначення цих територій та об’єктів, характер допустимої діяльності в них, порядок охорони, використання та відтворення їхніх природних комплексів.

Ці території є цінними природними ділянками, на яких виявлено різноманітні види рослин та тварин, що занесені до Червоної книги України. Включення до природно-заповідного фонду дозволить зберегти їхні природні, естетичні, виховні, наукові та рекреаційні цінності.

Крім того, рішенням Київська обласна рада підтримала розширення на 6,3 га території ботанічної пам’ятки природи «Сухоліський» в Білоцерківському районі для збереження рослини, яка занесена до Червоної книги України, а саме: рябчика шахового.

Створення на Київщині нових об’єктів природно-заповідного фонду України є спільним рішенням лісокористувачів, місцевої влади, науковців і Департаменту екології та природних ресурсів КОВА.

Довідково:

Дуби  — ботанічна пам'ятка природи місцевого значення в Україні. Розташована на території Пісківської селищної громади Бучанського району Київської області, на околиці смт  Пісківка.

Площа 0,8 га. Статус присвоєно згідно з рішенням виконкому Київської області Ради народних депутатів № 524 від 19 серпня 1968 року. Підпорядковано ДП «Тетрівське лісове господарство» (Пісківське лісництво, квартал 14, виділ 5).

Статус присвоєно для збереження природного угруповання дуба на лівобережжі річки  Пісківка (притока Тетерева). Вік дерев понад 110 років.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь