Пісківська громада

Київська область, Бучанський район

ЩОДО СИТУАЦІЇ ПО МИГАЛКІВСЬКОМУ ЛІЦЕЮ

Дата: 04.09.2023 16:44
Кількість переглядів: 876

За результатами наради під головуванням заступника голови Бучанської РДА за участі представника Департаменту освіти КОДА, керівництва Пісківської громади, представників Відділу освіти та батьків Мигалківського ліцею щодо врегулювання конфліктної ситуації по Мигалківському ліцею,  на виконання Протоколу наради від 30 серпня 2023 року  Відділ освіти Пісківської селищної ради надає наступну інформацію для батьків, учнів та всіх зацікавлених осіб.

З метою відновлення освітнього процесу та забезпечення прав і свобод всіх учасників навчально виховного процесу з дотримання правил безпеки, відділом освіти за сприяння засновника  організовано підвезення учнів 10 класу, що проживають у с. Мигалки до закладу Ліцей «Лідер». Набір учнів до 10 класу Ліцею «Лідер» проводиться без конкурсу та відповідно до визначеної території обслуговування, закріпленої за навчальним закладом

Засновник та керівництво освіти не вбачає доцільності у відкритті 10 класу у Мигалківському ліцеї, так як станом на 01.09.2023 р. з 12 учнів 9 класу Мигалківського ліцею:

  • 3 учня навчаються у Ліцеї «Лідер;
  • 2 учнів перебувають за кордоном.
  • 3 учнів вступили до фахових навчальних закладів;
  • 4 учня не надають інформації про подальше навчання і не надали заяви до Ліцею «Лідер».

До Бородянської  та Городецької селищних рад було направлено лист з повідомленням, що 2 учні, які проживають на території обслуговування закладів цих громад не подали заяви для зарахування до закладу освіти Ліцей «Лідер», тому громади повинні забезпечити  учням своїх громад повну загальну середню освіту.

Отже, фактично лише 4 дитини не обрали заклад, 1 з яких – не з нашої громади. А відповідно до ч.2 ст. 12 Закону України «Про повну загальну середню освіту» кількість учнів у класі (наповнюваність класу) державного, комунального закладу освіти не може становити менше 5 учнів.

Розпорядженням №129-ОД від 30.08.2023 року припинено набір до 10-тих класів, а розпорядженням №131-ОД від 30.08.2023 р. затверджено мережу  освітніх закладів громади з врахуванням умов Програми оптимізації та вищезгаданих розпоряджень.

Повідомляємо батьків про організоване навчання 10-х класів в Ліцеї «Лідер», про організоване підвезення учнів з с. Мигалки щоранку о 7.30 від закладу Мигалківський ліцей та в зворотному напрямку по завершення навчального процесу, а також про повністю облаштоване укриття в закладі Ліцей «Лідер».

Також варто зазначити, що відповідно до ст. 150 Сімейного кодексу України, саме батьки зобов’язані  забезпечити здобуття дитиною повної загальної середньої освіти. Ухилення  батьків від виконання передбачених законодавством обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання неповнолітніх дітей, відповідно до ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення тягне за собою попередження або накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення тягнуть за собою накладення штрафу від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Попри все - діти мають отримати освіту!

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь