Пісківська громада

Київська область, Бучанський район

ДЕНЬ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ

Дата: 04.12.2023 16:42
Кількість переглядів: 285

Щороку 3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає день людей з інвалідністю. В цей день ВАЖЛИВО

  • привернути увагу до проблем таких людей, захисту їх прав та гідності;
  • закцентувати увагу суспільства на перевагах, які воно отримає  від  повноцінної участі людей з інвалідністю в соціальному житті, адже це так само важливо для нас як і для них;
  • вчергове нагадати людям про обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш вразливої частини суспільства — людей з інвалідністю.

У сучасних реаліях, через війну, турбота про людей з інвалідністю має особливе значення, адже  чимало українців втрачають своє здоров’я  під час воєнних дій, це і військові і цивільні. На жаль, кількість таких людей збільшується. В Україні налічується  близько 3 млн. людей з  інвалідністю, це багато.

Нині прогресивне людство в усьому світі декларує, що громадяни з обмеженими фізичними можливостями потребують особливої уваги. Для них мають бути створені такі умови, які дадуть їм змогу відчувати себе рівними серед рівних.

В нашій громаді також є люди, що мають особливі потреби та потребують підвищеної уваги. Насамперед, це стосується безбар’єрності. Ми намагаємося зробити комунальні установи більш доступними для людей з інвалідністю, так, більшість закладів  комунальної сфери обладнані пандусами та відповідають принципам безбар’єрності.

Щиро вдячні свідомому бізнесу громади, який подбав про потреби таких людей при облаштуванні своїх приміщень. Але, хотілося б звернутися до керівництва АТ «Укрпошта». На жаль вхід до поштового відділення  07820 перебуває у вкрай поганому стані, сходи майже повністю зруйновані, що значно підвищує ризик травматичності для відвідувачів.

Ми, як орган місцевого самоврядування, стурбовані тим, що вказане поштове відділення абсолютно не відповідає вимогам безбар’єрності, адже доступ для людей з обмеженими можливостями практично неможливий. Ця ситуація суттєво порушує принципи рівності та доступності, саме тому ми офіційно зверталися з листом до керівника Укрпошта Ігоря Смілянського з цього приводу.

Станом на сьогодні ми отримали відписку, а  питання так і не вирішено, а тому закликаємо керівництво Укрпошти вжити заходів для термінового ремонту входу та забезпечення  можливість вільного доступу до поштових послуг для всіх громадян, незалежно від їх фізичних можливостей.

Ставлення до людей з інвалідністю значною мірою визначає ступінь цивілізованості суспільства, і саме нам вирішувати, яким суспільством ми хочемо бути.

Фото без опису

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь