Пісківська громада

Київська область, Бучанський район

МІНЦИФРИ: РОЗШИРЮЄМО ПРОГРАМУ ЄВІДНОВЛЕННЯ: ПОДАТИ ЗАЯВУ ПРО ДОПОМОГУ ЗА ПОШКОДЖЕНЕ ЖИТЛО МОЖНА НА ПОРТАЛІ ДІЯ, ЧЕРЕЗ ЦНАП ТА НОТАРІУСІВ

Дата: 18.12.2023 10:26
Кількість переглядів: 119

Ще більше українців зможуть скористатися програмою єВідновлення. Відтепер подати заяву про отримання виплат за пошкоджене житло можна на порталі Дія, а також через  ЦНАП або нотаріуса. Раніше зробити це можна було лише через застосунок.  Про це повідомили в Міністерстві цифрової трансформації України.

Завдяки оновленню отримати виплати на ремонт пошкоджених домівок зможуть громадяни, які раніше не могли скористатися послугою. Наприклад, люди з інвалідністю або неповнолітні, які не можуть самостійно подати заяву. У ЦНАП або через нотаріуса зробити це можна від імені вповноваженого представника.

Подати заяву про отримання допомоги можна через будь-який ЦНАП на підконтрольній території України. А не лише той, який розташований у громаді, де розміщене пошкоджене житло.

Для подання заяви через ЦНАП чи нотаріуса право власності на житло має бути зареєстроване в Державному реєстрі речових прав.

Крім того, відтепер громадяни зможуть подати заяву про одержання компенсації за програмою єВідновлення через портал Дія. Це можна зробити в розділі Земля, будівництво, нерухомість.

Нагадаємо, з моменту запуску програми єВідновлення українці вже подали понад 62 тисячі заяв про отримання фінансової допомоги за пошкоджене майно. З них 26,5 тисяч заявників отримали виплати на відновлення домівок.

Послугу отримання компенсації за знищене та пошкоджене житло єВідновлення розроблено в співпраці Міністерства розвитку громад територій та інфраструктури України й Міністерства цифрової трансформації України за підтримки USAID / UK aid проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS».

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь