Пісківська громада

Київська область, Бучанський район

Щодо тарифу на управління багатоквартирними будинками житлового фонду Пісківської громади

Дата: 06.03.2024 09:35
Кількість переглядів: 1030

 

Правові підстави

Стаття 9 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» говорить про те, що функції з управління багатоквартирним будинком можуть передаватися управителю або об’єднанню співвласників багатоквартирного будинку (асоціації об’єднань співвласників багатоквартирного будинку) за рішенням співвласників. Відповідно до частини п’ятої статті 13 цього Закону у разі,  якщо протягом одного року з дня набрання чинності цим Законом співвласники багатоквартирного будинку, в якому не створено об’єднання співвласників, не прийняли рішення про форму управління багатоквартирним будинком, управління таким будинком здійснюється управителем, який призначається на конкурсних засадах виконавчим органом місцевої ради, на території якої розташований багатоквартирний будинок.

Закон України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» набрав чинності 01.07.2015 року. Співвласники жодного із багатоквартирних будинків на території Пісківської громади станом на 2023 рік не створили об’єднання співвласників багатоквартирного будинку.

Починаючи з 01.07.2016 року виконавчий орган Пісківської селищної ради попередньої каденції, порушуючи положення вищевказаного Закону, не ініціював питання проведення такого конкурсу.

Керуючись абзацом сьомим пункту 6 розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про житлово-комунальні послуги", Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку» від 13.06.2016р. № 150 Виконавчий комітет Пісківської селищної ради восьмого скликання рішенням від 03 листопада 2023 року № 149 затвердив персональний склад конкурсної комісії та Положення про конкурсну комісію для проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирних будинків на території Пісківської селищної територіальної громади та рішенням від 14 листопада 2023 року № 162 оголосив про проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирних будинків на території Пісківської селищної територіальної громади. Відповідно до абзацу четвертого пункту 6 розділу VI "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про житлово-комунальні послуги" рішенням Виконавчого комітету Пісківської селищної ради від 14 листопада 2023 року № 162 також було уповноважено селищного голову ЛУЦКОВА Володимира Ігоровича на підписання договорів про надання послуг з управління багатоквартирними будинками.

Особливості проведення конкурсу

Конкурс з призначення управителя багатоквартирного будинку проводиться відповідно до Порядку проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку, який затверджений наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 13.06.2016р. № 150 (надалі - Порядок). Відповідно до Порядку було підготовлено конкурсну документацію, визначено перелік багатоквартирних будинків, що включаються до об’єкта конкурсу, критерії оцінки конкурсних пропозицій, вимоги до конкурсних пропозицій та перелік документів, оригінали або копії яких подаються учасниками конкурсу для їх оцінювання, визначено дату огляду об’єктів конкурсу та завершення прийому конкурсних пропозицій. Оголошення про проведення конкурсу були висвітлені на офіційному веб-сайті Пісківської селищної ради 20.11.2023 року та в газеті, що виходить на території Бучанського району «Над Здвижем» (видання  від 17.11.2023 року).

Учасники конкурсу

Протягом строку прийому конкурсних пропозицій конкурсна комісія отримала одну пропозицію від ЖКП «Пісківське». Інших пропозицій не надходило, тому на засіданні конкурсної комісії після завершення строку прийому конкурсних пропозицій було розглянуто пропозицію від ЖКП «Пісківське». Згідно протоколу № 3 від 29.12.2023 року конкурсної комісії було встановлено, що конкурсна пропозиція ЖКП «Пісківське» відповідає вимогам конкурсної документації та, керуючись пунктом 4 розділу V «Визначення переможця конкурсу та укладення договору» Порядку, було прийнято рішення рекомендувати ЖКП «Пісківське» оголосити переможцем конкусу на управителя багатоквартирних будинків на території Пісківської селищної територіальної громади в зв’язку із відсутністю підстав для відхилення такої пропозиції та відповідно до п. 4 розділу V Порядку проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку.

Рішенням Виконавчого комітету Пісківської селищної ради від 29.12.2023 року № 192 було визнано переможцем конкурсу з призначення управителя багатоквартирних будинків на території Пісківської селищної територіальної громади ЖКП «Пісківське» та 02.01.2024 року було укладено договора про управління багатоквартирними будинками згідно переліку багатоквартирних будинків, що включені до об’єкта конкурсу.

Щодо діяльності управителя

Згідно ст. 11 Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» управління багатоквартирним будинком управителем здійснюється на підставі договору про надання послуг з управління багатоквартирним будинком, що укладається згідно з типовим договором.

Типовий договір про надання послуги з управління багатоквартирним будинком та Правила надання послуги з управління багатоквартирним будинком затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 5 вересня 2018 р. № 712. Відповідно до пункту 31 Правил надання послуги з управління багатоквартирним будинком ціна послуги з управління визначається у разі визначення управителя на конкурсних засадах виконавчим органом місцевої ради, на території якої розташовані багатоквартирні будинки на рівні ціни, запропонованої в конкурсній пропозиції переможцем конкурсу.

Також, відповідно до умов конкурсу, працівник ЖКП «Пісківське» отримав сертифікат Інституту Муніципального Менеджменту про відповідність кваліфікаційним вимогам професії «Менеджер (управитель) багатоквартирним будинком».

Щодо тарифу

З метою достовірного розрахунку тарифу та коректного формування ціни послуги з управління багатоквартирним будинком з дотриманням всіх вимог чинного законодавства, задля уникнення конфлікту інтересів  при підготовці до участі у конкурсі ЖКП «Пісківське» замовило ВИСНОВКИ щодо розрахунку економічно обґрунтованих планових витрат при розрахунку тарифу та щодо відповідності розрахунку витрат на оплату праці гарантіям Міжгалузевої угоди, врахування положень якої є обов’язковим. Обидва висновки були виготовлені Всеукраїнським об’єднанням організації роботодавців «Федерація  роботодавців комунальної інфраструктури, енергетики та житлово-комунального господарства України»(ЄДРПОУ 36387228).

Із розміром та складом тарифом по кожному будинку можна ознайомитись за посиланням на офіційному сайті громади.  Звертаємо увагу, що у розрахунок тарифу було включені послуги по мінімуму, без врахування капітальних і поточних ремонтів внутрішньо-будинкових мереж. Вартість послуг по кожному будинку відрізняється через різний набір виконуваних робіт. Так, в деяких будинках у вартість входить прибирання прибудинкової території (оплата праці двірників, інвентар тощо), в деяких вартість вища через додаткове обслуговування підвалів.

 

Більш детальну інформацію ви завжди можете отримати у свого управителя за телефоном  +380 98 576 6965, або звернувшись особисто за адресою:Київська обл., Бучанський р-н., селище Пісківка, вул. Квітнева, 2

Сторінка управителя у Facebook https://www.facebook.com/gkppiskivske/

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь