Пісківська громада

Київська область, Бучанський район

11 квітня - річниця Ращанської трагедії

Дата: 11.04.2024 16:14
Кількість переглядів: 107

Війна – це завжди втрати, біль, потрясіння, людське горе. 11 квітня 2024 минає 81 рік від дня страшної трагедії села Раска під час другої світової війни, а над Україною знову нависла війна.

Ращанська трагедія, живих свідків якої вже майже не лишилось, через призму останніх подій в нашій державі особливо болісно відгукується в наших серцях. Адже історія, на жаль, повторюється. Не минуло і 80 років, а на кладовищі в Расці у березні 2022 року знову поховали невинну жертву війни – молодого юнака, зовсім ще дитину…  а  саме село дивом уникло окупації.

Після жахливих наслідків воєнних злочинів росіян в Бучі, Бородянці, Маріуполі, Бахмуті та інших містах і селах нашої Батьківщини, маленька Раска, яка була знищена майже повністю, вражає масштабами людського горя і невинних жертв. Тільки вдумайтесь, у квітні 1943 тут загинуло 620 людей, 120 з яких - діти…

Як і кожен рік поспіль у цей день, місцеві мешканці, родичі загиблих та  керівництво громади відвідали меморіал у селі, зведений на місці трагедії, висадили живі квіти, віддали шану загиблим. Настоятель храму парафії св. мч. Віри, Надії та Любові і матері їх Софії ПЦУ, протоієрей Василь Венгльовський  провів заупокійну молебень біля меморіалу за невинно вбитими.

Не забудемо! Не пробачимо!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь