Пісківська громада

Київська область, Бучанський район

11 квітня - річниця Ращанської трагедії

Дата: 11.04.2024 16:14
Кількість переглядів: 35

Війна – це завжди втрати, біль, потрясіння, людське горе. 11 квітня 2024 минає 81 рік від дня страшної трагедії села Раска під час другої світової війни, а над Україною знову нависла війна.

Ращанська трагедія, живих свідків якої вже майже не лишилось, через призму останніх подій в нашій державі особливо болісно відгукується в наших серцях. Адже історія, на жаль, повторюється. Не минуло і 80 років, а на кладовищі в Расці у березні 2022 року знову поховали невинну жертву війни – молодого юнака, зовсім ще дитину…  а  саме село дивом уникло окупації.

Після жахливих наслідків воєнних злочинів росіян в Бучі, Бородянці, Маріуполі, Бахмуті та інших містах і селах нашої Батьківщини, маленька Раска, яка була знищена майже повністю, вражає масштабами людського горя і невинних жертв. Тільки вдумайтесь, у квітні 1943 тут загинуло 620 людей, 120 з яких - діти…

Як і кожен рік поспіль у цей день, місцеві мешканці, родичі загиблих та  керівництво громади відвідали меморіал у селі, зведений на місці трагедії, висадили живі квіти, віддали шану загиблим. Настоятель храму парафії св. мч. Віри, Надії та Любові і матері їх Софії ПЦУ, протоієрей Василь Венгльовський  провів заупокійну молебень біля меморіалу за невинно вбитими.

Не забудемо! Не пробачимо!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь