Пісківська громада

Київська область, Бучанський район

«Дані з неба»: ДТЕК Київські регіональні електромережі розвінчує міфи про контрольне зняття показів лічильника

Дата: 23.04.2024 15:03
Кількість переглядів: 45


Щоб уникнути помилок у нарахуванні обсягів спожитої вами електроенергії, фахівці ДТЕК Київські регіональні електромережі проводять контрольне зняття показів лічильника. Проте клієнти часто ставлять питання щодо необхідності й користі цієї безкоштовної послуги. Тож сьогодні ми розвінчуємо основні міфи про контрольне зняття показів.


Мета контрольного зняття показів – зафіксувати покази на лічильнику, щоб потім фахівці енергокомпанії могли їх звірити з тими, які передавав востаннє клієнт. Це дозволяє проаналізувати електроспоживання і знайти помилки в нарахуванні обсягів, якщо такі були.

Що ще потрібно знати про контрольне зняття показів?

Міф №1: Контролер завищує/вигадує дані лічильника.
Правда: Завдання контролера якраз полягає у фіксації фактичних даних, щоб на їхній основі можна було провести аналіз. Адже енергокомпанія сама зацікавлена в правильному нарахуванні обсягів спожитої електроенергії.
Щоб уникнути помилки через людський фактор, ДТЕК Київські регіональні електромережі впроваджує застосунок «Мобільний контролер». До кінця поточного року його будуть застосовувати всі контролери ОСР. При фіксації показів фахівець має вносити дані до програми на смартфоні чи планшеті та робити фото лічильника, яке завантажиться у систему для верифікації показів.
Якщо ви однаково маєте сумніви щодо даних, які зафіксував контролер, ви можете залишити заявку на повторне контрольне зняття. А тоді разом із фахівцем слідкувати за процесом і перевірити дані, які він вніс.


Міф №2: Покази можна не передавати, раз ви самі їх знімаєте.
Правда: Ми виконуємо контрольне зняття показів лічильника в середньому раз на шість місяців, як того вимагають нормативні документи. Тож це не дає нам можливості вираховувати реальний обсяг спожитої вами електроенергії за кожен календарний місяць. Адже для цього покази лічильника ми маємо отримувати щомісяця - у два останніх дні поточного місяця і три перших дні наступного. В іншому випадку, згідно із законодавством, обсяг буде розраховуватись за середньодобовим споживанням.


Міф №3: Я не хочу зараз впускати незнайомців.
Правда: Наші контролери завжди мають із собою посвідчення працівника ДТЕК Київські регіональні електромережі і зобов'язані його показати за вашим проханням. Якщо ви не вважаєте це достатнім доказом, що перед вами не зловмисник, ви можете подзвонити до кол-центру й уточнити, чи працює такий контролер у нашій компанії.
Нагадуємо, що наші фахівці лише фіксують покази лічильника, не пропонують жодних інших послуг і не приймають плату від клієнтів за надані послуги.

Фото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь