Пісківська громада

Київська область, Бучанський район

40 чергова сесія Пісківської селищної ради восьмого скликання

Дата: 24.05.2023 22:20
Кількість переглядів: 180

Сьогодні, 24 травня 2023 р. відбулася чергова сорокова сесія Пісківської селищної ради восьмого скликання. На сесію прибуло 14 депутатів і селищний голова.

Розглянули питання про внесення змін до бюджету Пісківської селищної ОТГ на 2023 рік. З коштів додаткової дотації на здійснення повноважень органів місцевого самоврядування було скеровано 1 млн 300 тисяч грн для поточного ремонту однієї з найбільш проблемних ділянок дороги місцевого значення у селищі Пісківка по вулиці Шкільна (від лікарні до клубу Лісгосп). На розширення бомбосховища у лікарні, яким користуються і освітні заклади поруч, а також, для укріплення стіни центрального приміщення лікарні, проектно-кошторисну документацію, закупівлю реагентів для лабораторії, облаштування території лікарні та зарплату персоналу було виділено 854 тис.108 грн. Відділу освіти на покриття витрат на заробітну плату педагогічних працівників, закупівлю посуду, сміттєвих баків та ремонт кабельної лінії для Пісківського ліцею було направлено 993 тис. 550 грн. Також виділили кошти на благоустрій та оплату вуличного освітлення.

Затвердили  також Програму соціального захисту та підтримки внутрішньо-переміщених осіб. Внесли зміни до Програми ліквідації наслідків збройної агресії російської федерації на території Пісківської селищної об’єднаної  територіальної громади на 2022-2023 роки.  Розглянули земельні питання, внесли зміни до затвердженого Переліку нерухомого майна Пісківської селищної ОТГ, що може бути передано в оренду для різних видів діяльності, додали до об’єктів, що можуть бути здані в оренду приміщення дитячого садочку в Мигалках, адже вже кілька організацій виявили свою зацікавленість цим приміщенням.

Також, за пропозицією відділу освіти та за погодженням з постійними комісіями селищної ради було розглянуто питання про перенесення  громадського обговорення про зміну найменування та типу закладу загальної середньої освіти Пісківської селищної ради Мигалківського ліцею з 01 вересня 2024 року. Обговорення перенесено на 2 жовтня 2023 року, так як зміна типу закладу відбудеться лише у 2024 році, то час ще є. Можливо, до того ще відбудуться зміни у законодавстві. Ще раз наголошуємо, реформа освіти – не забаганка органів місцевого самоврядування. За нинішніх умов зберегти ліцей у Мигалках закон не дозволяє. В громаді нашого формату може бути лише один ліцей, всі інші заяви -  це маніпуляції, лицемірство, а подекуди і відверті вигадки окремих людей для підняття градусу напруги в громаді. Реалії  зараз такі, що мережа класів і груп у садочках скорочуватиметься щороку через зменшення кількості  дітей у громаді. Те, що вдалося зберегти всі навчальні заклади за таких умов – це, насправді, вже успіх, адже багато сільських шкіл закрили ще кілька років тому, коли створювали опорні заклади.

Більш детально про реформу оптимізації можна прочитати за посиланням ОПТИМІЗАЦІЯ МЕРЕЖІ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ - ВИМОГА ЗАКОНОДАВСТВА А НЕ ЗАБАГАНКА ОЧІЛЬНИКІВ ГРОМАДИ!

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь